Lounais-Häme

Parhaat taas paikalla Somerolla

39. seiväskarnevaalit kokoavat maan parhaat seiväshyppääjät jälleen viikonvaihteessa Somerolle. Mukana on koko kotimainen kärki vahvistettuna latvialaisella Mareks Arentsilla.

Suomen parhaista ainoastaan jalkavaivaisen Wilma Murron osallistuminen lauantain pääkisaan on vaakalaudalla.

– Ihan hyvältä näyttää. Nikkasen Minna on tulossa, miehissä Holttisen Tommi, Kujanpään Urho ja Weckstenin Tomas. Myös Turakaisen Eetu on mukana, hän hyppää varmasti miesten pääkisassa, kertoo karnevaalipäällikkö Kalle Pomppu Someron Esasta.

Järjestävä seura Someron Esa viettää tänä vuonna satavuotisjuhliaan. Karnevaalit ovat tällä kertaa myös Esan satavuotisjuhlakarnevaalit. Varsinaiset juhlat Esa järjestää Somerolla 9. syyskuuta.

Ulkoratojen kauden kotimaista kärkitulosta 540 pitää hallussaan Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten. Toisena on 535 Esan 100-vuotisjuhlakisoissa juuri juhannusviikolla hypännyt 18-vuotias Eetu Turakainen Turun Urheiluliitosta.

Someron Esaa edustava Tommi Holttinen on ylittänyt tänä kesänä 525, joka jää hänen viime vuonna hyppäämästä ennätyksestään vain viisi senttiä. Holttinen on kotimaan tilastossa neljäntenä, hänen edellään on 530 taivuttanut Urho Kujanpää Tampereen Pyrinnöstä.

Kisan suurin suosikki lienee kuitenkin Mareks Arents. Somerolla ennenkin viihtyneen latvialaisen ennätys on kova 570 viime vuodelta, tänä kesänä on mennyt jo mukavasti 551.

Naisten tilastossa ykkössija on hieman yllättäen 432 ylittäneellä Saga Anderssonilla. Esbo IF:n hyppääjä on tulossa Somerolle. Esan kokenut Minna Nikkanen on tilastokakkonen hänelle vielä vaatimattomalla tuloksella 430.

Jalkaongelmista kärsinyt Salon Vilppaan superlupaus Wilma Murto ei ole aloittanut vielä ulkokautta. On mahdollista, että hän aloittaa kisahypyt Somerolta. Talvella Murto ylitti 466.

– Wilman osallistuminen ei ole vielä varmaa. Soittelen hänen valmentajalleen Koivusen Jarnolle ja tiedustelen tilannetta, Pomppu kertoo.

Seiväskoulu ja -leiri ovat olennainen osa torstaina alkavaa pitkää karnevaaliviikonloppua. Koulu alkaa torstaina kilpailulla ja päättyy leirikilpailuun sunnuntaina. Perjantaina ja lauantaina kohennetaan hyppytekniikkaa luennoin ja käytännön harjoituksin.

Seiväskoulun suosio on säilynyt vankkana läpi vuosien.

– Leiriläisiä on tulossa tänä vuonna vähän päälle sata. Yleensä tulee vielä muutama jälki-ilmoittautuminen, Pomppu sanoo.

39. Someron seiväskarnevaalien ensimmäinen kilpailu käydään torstaina. Päivällä hyppäävät nuorimmat juniorit, illalla vanhemmat junnut, yleinen sarja ja aikuisurheilijat.

Pääkilpailu hypätään lauantaina. Kisa urheilukentällä alkaa kello 16.30.

– Ennusteet lupaavat vaihtelevaa keliä. Hyppääjille pyritään järjestämään parhaat mahdolliset olot, mutta sivutuulelle tai sateelle emme voi mitään.

Sunnuntaina käydään karnevaalien päätteeksi vielä miesten B- ja C-kilpailut sekä naisten B-kilpailu. FL

 

Tasaista tilastoissa
39. seiväskarnevaalit 29.6.–2.7. Somerolla.Pääkilpailu lauantaina kello 16.30 alkaen.Suomen parhaimmisto tuttuun tapaan mukana pääkilpailussa.Karnevaalit ovat järjestävän seuran Someron Esan juhlavuoden takia myös Esan satavuotisjuhlakarnevaalit.Kotimaan kärki:Miehet: 1) 540 Tomas Wecksten KarhU, 2) 535 Eetu Turakainen TuUL, 3) 530 Urho Kujanpää TamPy, 4) 525 Tommi Holttinen SomE, 5) 510 Mikko Paavola AlajA.Naiset: 1) 432 Saga Andersson EsboIF, 2) 530 Minna Nikkanen SomE, 3) 410 Erica Hjerpe VasaIF, 4) 395 Alina Strömberg LarsmoIF, 5) 390 Laura Ollikainen VarkKV.

Uusimmat

Fingerpori

comic