Lounais-Häme Forssan seutu

Osa Forssan kaupoista muokkaa palvelujaan koronariskien taittamiseksi

Koronariskiä taitetaan avaamalla kauppa tuntia ennen riskiryhmille. Myös noutopisteitä ja kuljetuspalveluja lisätään. Riskiryhmille suositellaan päivän ensimmäistä aukiolotuntia.
Tammelan K-marketin kauppias Iina Komeri on rukannut kauppansa palveluja uusiksi koronaviruksen tartuntariskin vuoksi. Hän haluaa taata turvallisen asioinnin riskiryhmien asiakkaille. Samoin toimivat monet muut kaupat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan K-marketin kauppias Iina Komeri on rukannut kauppansa palveluja uusiksi koronaviruksen tartuntariskin vuoksi. Hän haluaa taata turvallisen asioinnin riskiryhmien asiakkaille. Samoin toimivat monet muut kaupat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Osa Forssan seudun päivittäistavarakaupoista on nostanut palvelutasoaan poikkeusolojen tasolle. Ne vahvistavat olemassa olevia verkko- ja kauppakassipalvelujaan ja avaavat uusia.

Esimeriksi Tammelan K-marketin kauppias Iina Komeri avaa kauppansa takaoven aamukuudelta riskiryhmiin kuuluville asiakkaille.

– Ja vain 2–3 yhden aamun aikana, jotta tartuntariski on mahdollisimman pieni. Takaoven kautta voi päästä ostoksille soittamalla minulle ja sopimalla siitä, Komeri kertoo.

Hän korostaa, että poikkeuksellinen palvelu on todella tarkoitettu vain heille, joilla on alentunut vastustuskyky esimerkiksi sairauden tai iän vuoksi.

– Tämä korona on sellainen asia, että kaikkien on otettava tämä vakavasti.

Komerin marketilla on myös verkkokauppa, mutta kotiinkuljetusta ei ole kuin poikkeustapauksissa.

– En minä ketään ruoatta jätä, hän lisää.

Komeri on perustanut myymälän edustalle noutopisteen.

– Siitä voi noutaa verkkokauppatilauksen myös niin, että ei tarvitse olla kontaktissa. Asiasta voi sopia puhelinsoitolla, Komeri toteaa.

Lue myös: Koronavirus hiljensi Forssan torin asiakkaista – Marketeissa on edelleen vilkasta

Tilaa ja nouda sai kuljetuspalvelun rinnalleen

Kauppias Mikko Virtanen K-Citymarket Forssasta sanoo, että kysyntä erilaisille kauppapalveluille on nyt kova.

– Avasimme kolme viikkoa sitten avattuun Tilaa ja nouda -verkkokauppaamme nyt myös kuljetuspalvelun. Tilaa ja nouda on saanut jo kymmeniä asiakkaita per päivä, ja kotiinkuljetuksellekin on kysyntää.

Kotiinkuljetuksen hoitaa Lähetix oy:n Pasi Freese kolme kertaa viikossa.

– Tilanteet muuttuvat niin nopeasti nyt, että ajantasaisin tieto palveluista löytyy varmimmin kaupan verkkosivuilta, Virtanen toteaa.

Tiistaina iltapäivällä Virtanen päätti, että market palvelee aamuisin jo kello 7–8 koronariskissä olevia erityisryhmiä.

– En aseta vahteja ovelle, mutta todella toivon, että muut asiakkaat kunnioittavat tätä ratkaisua ja välttävät kauppaan tuloa tuona aikana.

Aamun ensi tunti on puhtain

S-ryhmän pienistä myymälöistä ei tiistaina ollut saatavissa paikallisia tietoja. Esimerkiksi Humppilassa ja Ypäjällä Sale on keskustaajaman ainoa kauppa.

SOK:n kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu suosittelee riskiryhmille aamun ensimmäistä aukiolotuntia.

– Aamulla ilmassa on vähiten taudinaiheuttajia ja hyllyissä on uusia tuotteita. Olisi hienoa, jos asiakkaat pyhittäisivät nämä aamun ensimmäiset tunnit riskiryhmille. Mikäli ei kuulu riskiryhmään, kaupassa ehtii asioida myöhemminkin.

Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä kertoo, että Forssan Prisman kokoiseen yksikköön kauppakassipalvelujen luominen nopeasti on vaikeaa.
– Se vaatisi esimerkiksi omat tilat ja omavalvonnan. Pyydämme asiakkailtamme hyvää käsihygieniaa ja läheisestä välittämistä. Ei mennä liian lähelle toista, Hovila-Myllylä toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic