Lounais-Häme

Parikymppinen mies pakotti 16-vuotiaan metsässä suuseksiin ja kuvasi videon raiskauksesta - hovi tuomitsi Pitäjänmäen tapahtumista kolme vuotta vankeutta

Parikymppinen mies raiskasi 16-vuotiaan tytön viime vuoden heinäkuussa Helsingin Pitäjänmäen juna-aseman lähistöllä. Perjantaina antamassaan tuomiossa Helsingin hovioikeus piti tekoa käräjäoikeuden tavoin törkeänä raiskauksena. Se kuitenkin madalsi miehen rangaistusta kolmesta vuodesta ja kahdeksasta kuukaudesta kolmeen vuoteen. Mies oli tapahtumahetkellä 25-vuotias.

Hovi määräsi Athir Taleb Khumais Al-Khazrajin, 26, maksamaan tytölle 5 000 euron korvauksen henkisestä kärsimyksestä.

Oikeuden mukaan tyttö oli kävelemässä juna-asemalta kotiinsa metsäpolkua pitkin, kun mies pakotti hänet väkivalloin suojaamattomaan suuseksiin. Mies väitti tytön osallistuneen seksiin vapaaehtoisesti, mutta oikeus ei uskonut tätä. Hovioikeus ei pitänyt vapaaehtoisuutta uskottavana muun muassa tytön vartalossa olleiden purujälkien ja muiden fyysisten vaurioiden takia. Myös oikeudessa kuultu todistaja sanoi tytön olleen tapahtuman jälkeen hysteerinen.

Mies esitti hovioikeudessa raiskauksesta kuvaamansa 15 sekunnin mittaisen videon. Miehen mukaan video oli todiste tytön vapaaehtoisuudesta. Hän sanoi kuvanneensa sen varmuuden vuoksi ”puolustuksekseen”, koska hän oli aiemmin ollut todistajana raiskaustapauksessa. Hovioikeus katsoi, ettei video horjuta uhrin kertomusta seksiin pakottamisesta.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic