Lounais-Häme

Parin tuhannen suunnistajan SM-sprintti ensi vuonna Forssassa

Suunnistuskausi käynnistyy Lounais-Hämeessä ensi tiistaina alkavilla Forssan iltarasteilla Tammelan liikuntakeskuksessa.

Lounais-Hämeen Rastin suurin ponnistus odottaa kuitenkin ensi vuonna, kun seura järjestää syyskuussa sprinttisuunnistuksen SM-kilpailut Forssassa.

Muut SM-kisamatkat on jaettu ikäsarjojen mukaan useammille paikkakunnille, mutta SM-sprintti on keskitetty yhdeksi tapahtumaksi, johon osallistuu 14-90 -vuotiaiden sarjoihin yli kaksi tuhatta suunnistajaa. Pääsarjoissa ovat mukana myös kaikki miesten ja naisten huippusuunnistajamme.

Sprintti on useimmiten kaupunkisuunnistusta ja myös Forssassa radat kulkevat kaupungin keskustassa.

SM-sprintin ajankohta on syyskuun 22. päivä ensi vuonna.

SM-sprintin esikisat kilpaillaan ensi syyskuussa, mutta ei Forssassa, vaan Loimaalla.

Lounais-Hämeen Rasti on viimeksi isännöinyt SM-kisoja vuonna 2011 Ypäjällä, jossa suunnistettiin veteraanien SM-viestit.

 

Rasti odottaa huippunimiä myös kesäkuun 14. päivänä Humppilassa kilpailtavaan Forssa Gamesiin.

Kisojen ajankohta on otollinen, sillä kahta päivää myöhemmin maailman suunnistuskärki kokoontuu Lahden ja Hollolan seudulla suunnistettaviin Jukolan ja Venlojen viesteihin. Takavuosina tämä Rastin isännöimä lyhyen matkan iltakisa houkutteli juuri Jukolan varjolla myös ulkomaalaisia huippuja, mutta nyt järjestäjät eivät ole yhtä optimistisia.

– Todennäköisesti saamme mukaan ulkomaalaisia suunnistajia, mutta ei siinä määrin kuin joskus aiemmin, arvioi L-H Rastin tiedottaja Susanna Rokka.

 

Forssa Gamesia varten uudistettu Humppilan Huikajan kartta tulee toimimaan Forssan Lehden iltarastien maastona heti kilpailuja seuraavana tiistaina.

Iltarastien toinen käytännössä uusi kartta on kesäkuun alussa Tammelan Letkulla suunnistettavassa tapahtumassa.

Iltarastien uutuutena ovat myös Hippo-perherastit neljällä ensimmäisellä iltarastikerralla. Perherasteilla lapsiperheet voivat kiertää helpon parin kilometrin suunnistusradan ja saavat pienen palkinnon. Perherasteilla lapsilta peritään kahden euron karttamaksu, mutta aikuiset pääsevät mukaan ilmaiseksi.

Iltarastien toinen uutuus on rastibongaus eli mahdollisuus hakea rasteja omassa järjestyksessä ilman ajanottoa.

 

Lounais-Hämeen Rasti järjestää suunnistuskouluja sekä lapsille että aikuisille. Ryhmät aloittivat maanantaina Jokioisten Tietotalolla ja kokoontuvat jatkossakin maanantaisin kello 18. Aikuisten ryhmät jatkuvat kesäkuun loppuun, lasten ja nuorten ryhmät jatkuvat syyskuun loppuun. Heinäkuussa pidetään kesätaukoa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti