Lounais-Häme Forssa

Parma harkitsee irtisanovansa 14 toimihenkilöä – Forssassa tällä hetkellä 11 työntekijää lomautettuna

Consolis Parman kahdet yt-neuvottelut päättyivät. Forssassa on lomautettuna 11 työntekijää. Koko yhtiötä koskevien yt-neuvottelujen vaikutuksia Forssaan ei toimitusjohtajan mukaan vielä tiedetä.
Talonrakentamisen hiipuminen näkyy myös Parman Forssan tehtaalla, josta lomautettiin 11 työntekijää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Talonrakentamisen hiipuminen näkyy myös Parman Forssan tehtaalla, josta lomautettiin 11 työntekijää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Consolis Parma on saanut päätökseen molemmat Forssan tehdasta koskevat yt-neuvottelunsa.

Betonielementtiyrityksellä oli käynnissä koko yritystä koskevat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä koskevat yt-neuvottelut, joiden tuloksena Parma harkitsee 14 henkilön irtisanomista. Tämän lisäksi liiketoiminnan kannattavuus pyritään varmistamaan säästöohjelmalla sekä lomautuksilla.

– On aivan liian aikaista sanoa, koskevatko irtisanomiset Forssan tehdastakin. Emme ole vielä tehneet paikkakuntakohtaisia päätöksiä. Tammikuun alkupuolella kaikki on tiedossa, toimitusjohtaja Jarmo Viljanen sanoo.

Yt-neuvotteluiden piiriin kuului yhteensä 181 henkilöä. Forssassa työskentelee 11 henkilöä, joita neuvottelut koskivat. Parmalla on nyt Suomessa yhteensä kymmenen tehdasta Kangasalan ja Ruskon tehtaiden sulkemisen jälkeen.

Forssassa omat neuvottelut

Lisäksi Forssan tehtailla oli käynnissä omat yt-neuvottelunsa. Neuvottelujen tuloksena Forssan tehtaalta on tällä hetkellä lomautettuna 11 työntekijää.

Betonielementtien kysyntä on tänä vuonna vähentynyt merkittävästi kahdesta edellisestä vuodesta. Lisäksi talonrakentamisten määrän ennustetaan laskevan myös ensi vuonna. Forssan tehtaan tuotannosta vähintään kaksi kolmasosaa menee juuri asuntorakentamiseen.

– On selvää, että tällaisessa tilanteessa joudumme hakemaan säästöjä läpi linjan yhtiön kaikissa toiminnoissa, Viljanen toteaa.

Parmalla oli yt-neuvottelut myös kesäkuussa. Tuolloin irtisanomiset koskivat maksimissaan 25 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. FL

 

Lue myös: Parma käynnisti jälleen yt-neuvottelut – Edellisistä aikaa alle puoli vuotta

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic