Lounais-Häme Forssa

Parma käynnisti jälleen yt-neuvottelut – Edellisistä aikaa alle puoli vuotta

25 toimihenkilön työsuhde saattaa päättyä.
Asuntorakentamisen hidastuminen johti tänä vuonna jo toisiin yt-neuvotteluihin Parma oy:lla. Kuva: Tapio Tuomela
Asuntorakentamisen hidastuminen johti tänä vuonna jo toisiin yt-neuvotteluihin Parma oy:lla. Kuva: Tapio Tuomela

Betonielementtejä valmistava Parma oy käynnisti yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat kaikkiaan noin 200 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. Yhtiö etsii yt-neuvottelujen myötä säästöjä, minkä seurauksena enintään 25 toimihenkilön tai ylemmän toimihenkilön työsuhde saattaa päättyä.

Forssassa työskentelee 11 toimihenkilöä ja ylempiä toimihenkilöä, jotka kuuluvat juuri aloitettujen neuvotteluiden piiriin.

Forssan ontelolaatta- ja julkisivutehtaalla on lisäksi käynnissä omat yt-neuvottelunsa. Niiden myötä ei Parman toimitusjohtaja Jarmo Viljasen mukaan ole edessä irtisanomisia, vaan lähinnä lomautuksia.

– Asuntorakentaminen oli ennätysvilkasta vuosina 2017 ja 2018. Kuluvana vuonna rakentaminen on laskenut, ja ennusteiden mukaan ensi vuodelle asuntorakentaminen vähenee vielä merkittävästi lisää. Valmistaudumme yt-neuvottelujen kautta tulevaan, Viljanen taustoittaa.

Asuntorakentamisen hidastuminen koskee kipeästi Forssan tehtaaseen. Viljasen mukaan Forssan tehtaan tuotannosta vähintään kaksi kolmasosaa menee juuri asuntorakentamiseen.

 

Edellisen kerran Parmalla käytiin yt-neuvotteluita kesäkuussa. Tuolloinkin irtisanomiset koskivat maksimissaan 25 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

– Silloin löysimme säästöjä muualta, ja irtisanomisten määrä jäi merkittävästi pienemmäksi. Näiden neuvottelujen tavoite on sama. Irtisanomiset ovat viimeinen vaihtoehto, Viljanen toteaa.

Yt-neuvottelut kestävät kuusi viikkoa ja päättyvät joulukuun puolivälin tienoilla. FL

 

Lue myös: Parma aloittaa yt-neuvottelut – Luottamusmies: Toimihenkilöiden vähentäminen tuli yllätyksenä

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic