Lounais-Häme

Parma ostaa virolaisen TMB-konsernin

Consolis-konserniin kuuluva Parma ostaa Baltiassa ja Suomessa betonielementtejä valmistavan TMB-konsernin. Suomessa TMB-konserniin kuuluu Betonimestarit. Lisäksi yhtiöllä on tuotantolaitoksia Virossa ja Latviassa sekä asennusliiketoimintaa Ruotsissa.

-TMB Groupin osto on osoitus tavoitteestamme vahvistaa entisestään asemaamme tärkeimmillä Euroopan markkinoillamme. TMB ja sen tytäryhtiöt Suomessa, Virossa ja Latviassa ovat rakentaneet pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka vahvistavat omaa portfoliotamme alueella. Ne tuottavat arvokasta alan tietotaitoa, ja hyödymme molemminpuolisesti kehittäessämme toimintaamme parhaat käytännöt jakaen, Consoliksen pääjohtaja Nicolas Yatzimirsky sanoo.

-Näemme, että tämä yrityskauppa tekee meistä vahvemman toimijan Itämeren alueella. TMB:n osaaminen vahvistaa tuote- ja palvelutarjontaamme, mikä takaa asiakkaillemme alan parhaan tietotaidon sekä talon- että infrarakentamisessa. Integraatio tuo merkittäviä synergiaetuja ja tehostaa yhtiön kaikkia toimintoja, Parman toimitusjohtaja Jarmo Viljanen toteaa.

Kauppa edellyttää viranomaishyväksyntää ja sen odotetaan vahvistuvan alkuvuodesta 2019.

 

Kaupan myötä Consolis vahvistaa asemaansa Pohjois-Euroopassa. Vuonna 1961 perustettu TMB-konserni työllistää noin 500 ihmistä ja sen liikevaihto ylitti 120 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Consolis puolestaan toimii 28 maassa. Konserni työllistää lähes 11 000 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 1,4 miljardia euroa. Laajan tuotevalikoiman lisäksi konserniin kuuluvat yritykset tarjoavat palveluja projektisuunnittelusta toteutukseen.

Euroopan lisäksi Consoliksella on toimintaa Pohjois-Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Kaukoidässä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti