Lounais-Häme Forssa

Parma Rail lomauttaa henkilöstöään enintään 90 vuorokauden ajaksi

Lomautusten taustalla loppuvuodesta ohentunut tilauskanta.
Ratapölkkyjä valmistava Parma Rail lomauttaa henkilöstöään loppuvuoden aikana. Kuva: Tapio Tuomela
Ratapölkkyjä valmistava Parma Rail lomauttaa henkilöstöään loppuvuoden aikana. Kuva: Tapio Tuomela

Betonisia linja- ja vaihdepölkkyjä Forssassa valmistava Parma Rail oy lomauttaa osan henkilöstöstään loppuvuoden aikana. Toimitusjohtaja Markku Järveläisen mukaan lomautus koskee kerrallaan alle 10 henkilöä ja lomautuksen kesto on alle 90 vuorokautta. Lomautusten tarkka alkamisaika ei ole tiedossa, mutta Järveläisen mukaan ne eivät ala ainakaan ennen lokakuuta. Parma Rail työllistää 20 henkilöä.

Lomautusten taustalla on Järveläisen mukaan loppuvuodesta ohentunut tilauskanta.

– Tampereen raitiotie loppuu lokakuussa. Teemme Länsimetron kakkosvaiheen tuotantoa ensi kesään asti. Se on tärkeä, mutta pieni osa kokonaisuutta. Kun siihen rinnalle ei ole muuta, joudumme lomauttamaan henkilöstöä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun joudumme näin pitkiin lomautuksiin.

– Olemme antaneet henkilöstölle vuoden alusta asti tietoa tilanteesta. Siksi oletan, että lomautukset eivät tulleet yllätyksenä. Yt-neuvottelut menivät sujuvasti, Järveläinen kertoo.

Parma Railillla on käynnissä neuvotteluja uusista sopimuksista. Järveläinen uskoo, että ensi vuoden alusta palataan takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

– Kuluva vuosi on vähän sellainen välivuosi, mutta ensi vuonna tilauksia tulee eri tavalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tiistaina, että hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt käynnistää neuvottelut Turun tunnin juna -hankeyhtiön sekä Tampereelle suuntautuvan Suomi-rata-hankeyhtiön perustamiseksi. Järveläisen mukaan näillä linjauksilla on positiivinen vaikutus Parma Railin toimintaan muutaman vuoden kuluttua, mutta tässä tilanteessa niistä ei ole apua. FL

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic