Lounais-Häme Forssa

Parma Rail toimittaa 27 400 ratapölkkyä Länsimetron kakkosvaiheeseen – Tilaus tukee Forssan ratapölkkytehtaan työllisyyttä merkittävällä tavalla

Forssassa toimiva Parma Rail oy toimittaa noin 27 400 ratapölkkyä Länsimetron kakkosvaiheeseen. Toimituksen arvo on noin kaksi miljoonaa euroa.
Parma Rail toimitti ratapölkkyjä jo Länsimetron ykkösvaiheeseen, ja nyt se on saanut noin 27 400 ratapölkyn tilauksen Länsimetron kakkosvaiheeseen. Kuva: Tapio Tuomela

Länsimetro oy ja Forssassa toimiva Parma Rail oy ovat sopineet ratapölkkytoimituksista Länsimetron kakkosvaiheeseen Matinkylän ja Kivenlahden väliselle osuudelle.

Kokonaismäärältään noin 27 400 pölkkyä käsittävän tilauksen toimitukset alkavat kesällä 2020 ja jatkuvat vuoden 2020 lopulle. Toimituksen arvo on noin kaksi miljoonaa euroa.

Parma Rail oli Länsimetron kumppanina myös hankkeen ykkösvaiheessa, johon se toimitti noin 47 000 ratapölkkyä vuosina 2013–2015.

– Parma Railista saimme osaavan toimijan tähänkin sivu-urakkaan. Läpi linjan ulottuvia sivu-urakoita on hankkeessa yhteensä 24, Länsimetro oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki toteaa.

Parma Railin toimitusjohtajan Markku Järveläisen mukaan pölkkyjen valmistus aloitetaan Forssassa jo tulevan toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa. Tuotanto kestää vähän yli vuoden, ja toimitukset ajoittuvat vuoteen 2020.

– Tilaus tuli tärkeällä hetkellä. Väylävirastossa on toki vireillä useita mittavia raideliikennehankkeita, mutta ne odottavat vielä toteutuspäätöksiä, Järveläinen kertoo.

Järveläisen mukaan Väyläviraston tilausmäärä jää tänä vuonna kuitenkin viime vuotta pienemmäksi, joten Länsimetron tilaus oli todella hyvä ja tärkeä asia.

– Länsimetron tilaus tukee Forssan ratapölkkytehtaan työllisyyttä merkittävällä tavalla, Järveläinen sanoo.

Parma Rail oy työllistää Forssassa 23 henkilöä. Järveläisen arvion mukaan Länsimetron tilauksen takia ei todennäköisesti palkata lisää väkeä vaan työt tehdään nykyisen henkilökunnan voimin.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Rakennustyöt ratalinjalla ja asemilla jatkuvat vuoteen 2022 asti, jonka jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen.

Siihen kuuluvat urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic