Lounais-Häme

Parma voitokas Betoniteollisuuden työturvallisuuskisassa

Parman määrätietoiset panostukset työturvallisuuden parantamiseksi tuottavat tulosta. Yhtiö oli Betoniteollisuuden työturvallisuuskisassa ylivoimainen ykkönen ja vei kymmenestä kärkisijoituksesta peräti kahdeksan. Kokonaiskilpailun voitti Parman Ruskon tehdas.

-Olemme työskennelleet ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia jo lähes tuhat päivää. Tällaiset muutokset eivät tapahdu hetkessä, vaan asian eteen on tehty töitä jo vuosia”, sanoo tehdaspäällikkö Markku Heikkilä Ruskon tehtaalta.

Kymmenen parhaan joukosta löytyvät myös yhtiön Kotkan, Uuraisten, Hyrylän, Nurmijärven ja Forssan tehtaat. Parman menestystä täydensivät kärkikymmenikköön kiilanneet tytäryhtiö Rajavillen Oulun ja Haukiputaan tuotantolaitokset.

Parman turvallisuuspäällikkö Katja Salmi on tuloksiin tyytyväinen, sillä kolmentoista parhaan joukossa oli peräti yksitoista yhtiön elementtitehdasta. Samalla se kertoo, että kymmenen vuotta sitten käynnistetty määrätietoinen toimenpideohjelma työturvallisuuden parantamiseksi kantaa nyt hedelmää.

-Olemme olleet vuosittaisessa kisassa mukana alusta alkaen ja tulokset ovat parantuneet systemaattisesti. Tämä on pitkäkestoinen jatkuvan parantamisen hanke, jossa tekemistä riittää edelleen. Konsernitasolla Consoliksessa olemme työturvallisuusasioissa keskikastia. Haemme jatkuvasti oppia myös sisaryhtiöistämme ja ehdoton tavoitteemme on nolla tapaturmaa, Salmi korostaa.

Turvallisuuspäällikön mukaan parannuksia on tehty muun muassa työolosuhteiden, työmenetelmien ja työvälineiden kehittämisessä. Teemaa käsitellään säännöllisesti kaikissa yhtiön palavereissa. Tehtailla asia on esillä päivittäin aamukokouksissa sekä viikoittaisten turvavarttien yhteydessä. Turvallisuushavaintoja tehdään aktiivisesti ja riskialttiisiin työtapoihin puututaan napakasti.

Työturvallisuus kuuluu yhtiössä jokaisen työntekijän vastuulle. Yhteisiä pelisääntöjä ja toimintatapoja on noudatettava säntillisesti raskaiden elementtien ja työkoneiden kanssa työskenneltäessä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic