Pärmäkoski sai keskeytyksestään Hiihtoliitolta kirjallisen varoituksen

Helsinki
14.11.2018, 17:59

Urheilu-uutiset

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski sai Hiihtoliitolta kirjallisen varoituksen Suomen cupin sprinttikisan tahallisesta keskeyttämisestä viime sunnuntaina. Hän hölläsi loppusuoralla Rovaniemellä hiihdetyssä sprintin puolivälierässä.
Päätöksen kirjallisesta varoituksesta teki maastohiihdon kansallinen TD-ryhmä eli tekninen delegaattiryhmä.
Hiljentäessään puolivälierässä vauhtiaan tahallisesti Pärmäkoski päästi edelleen toisen hiihtäjän, joka eteni välieriin. Hiihtäjä oli Ikaalisten Urheilijoita edustavan Pärmäkosken seurakaveri Maaret Pajunoja.
– Valmentaja Matti Haaviston kanssa käymäni palaverin lopputuloksena päätin osallistua sunnuntain kilpailuun, koska halusin varmuutta sprinttiin uusilla välineillä ja tekniikalla. Karsintahiihdon jälkeen kroppa tuntui poikkeuksellisen väsyneeltä ja tein päätöksen olla hiihtämättä kaikkia startteja, Pärmäkoski kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.
Hän pahoittelee ajattelemattomuuttaan.
– Päätös jättäytyä jatkopaikkojen ulkopuolelle oli minun ja myönnän arvioineeni tilanteen väärin. Olin ajattelematon, Pärmäkoski kertaa.
Pärmäkoski kertoo keskeytyksen olleen toinen koko hänen urallaan.

Ei suoranainen sääntörikkomus

Hiihtoliiton ja sen jäsenjärjestöjen järjestämissä kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen hiihtoliiton FISin kilpailusääntöjä. Hiihtoliiton kotimaiset kilpailusäännöt ovat luonteeltaan kansainvälisiä sääntöjä täydentävät. Sääntöjen mukaan urheilijan tulee pyrkiä kilpailutilanteessa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.
Rovaniemen Suomen cupin tuomarineuvosto ei käsitellyt asiaa paikan päällä sunnuntaina. Tuomarineuvosto näki, että Pärmäkoski ei tuolloin ollut tehnyt suoranaista sääntörikettä. Jälkikäteen tuomarineuvoston puheenjohtaja Jussi Prykäri totesi, että Pärmäkoski ei kuitenkaan täysin ole noudattanut kansallisia kilpailusääntöjä.
Puheenjohtaja Annmari Viljanmaan johtama TD-ryhmä totesi, ettei Pärmäkoski ollut noudattanut kilpailusääntöjen kilpailumanipulaatiota koskevaa sääntökohtaa, jonka mukaan kilpailutilanteessa on pyrittävä parhaaseen lopputulokseen.
TD-ryhmän mukaan oikeudenmukainen seuraamus Pärmäkoskelle on kirjallinen varoitus. Pärmäkosken menettelystä ei ole ollut haittaa toisille urheilijoille, eikä hän saanut itselleen hyötyä. TD-ryhmä toteaa, että tilanteessa on ollut kyse enemmän ajattelemattomuudesta kuin tarkoituksellisuudesta.
Pärmäkoski ottaa vakavasti toimintansa seuraamuksen.
– Otan opikseni tästä. Nyt tekisin toisin. Tiedän säännöt tarkemmin ja opin virheistä. En halua toistaa tällaista. Otan vakavasti tämän päätöksen, hän vakuuttelee.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic