Lounais-Häme Forssa

Parmarine kutsuu lomautetut takaisin töihin ja etsii lisää työntekijöitä

Tavoitteena on, että uusia työntekijöitä saadaan työhön jo syyskuuksi.
Parmarine oy:llä työskentelevä kalustaja Mikko Viholainen asentaa lasiseinää kylpyhuoneeseen. Kuva: Tapio Tuomela
Parmarine oy:llä työskentelevä kalustaja Mikko Viholainen asentaa lasiseinää kylpyhuoneeseen. Kuva: Tapio Tuomela

Kylpyhuoneita Forssassa valmistava Parmarine oy kutsuu keväällä lomauttamansa 70 henkilöä takaisin töihin. Yhtiö etsii myös 10–20 uutta tuotannon työntekijää.

– Kotimaan rakentaminen on piristynyt syksyksi, ja tilauskantamme on kasvanut. Vienti onkin ollut koko ajan hyvällä tasolla, toimitusjohtaja Jussi Raunio sanoo.

Parmarine lomautti 70 tuotannon työntekijäänsä yt-neuvottelujen päätteeksi toistaiseksi 4. maaliskuuta alkaen. Tästä lähtien koko ajan lomautettuina olleet henkilöt kutsutaan nyt nopealla aikataululla töihin. Lisäksi tavoitteena on, että uusia työntekijöitä saadaan työhön jo syyskuuksi. Raunion mukaan rakennusalan kokemus on uusille työntekijöille eduksi, mutta yhtiö antaa heille joka tapauksessa tarvittavan koulutuksen.

– Uudet työsuhteet ovat aluksi määräaikaisia, ja ne tehdään todennäköisesti vuoden loppuun asti. On mahdollista, että työsuhteet tullaan sen jälkeen vakinaistamaan, Raunio kertoo.

Raunion mukaan Parmarine on saanut lisää asiakkaita ja kasvattanut markkinaosuuttaan piristyneen kerrostalorakentamisen ansiosta. Kerrostaloja rakennetaan lähinnä kasvukeskuksiin, kuten pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Turkuun ja Kuopioon. Parmarinen valmistamista kylpyhuoneista puolet menee kotimaan markkinoille ja puolet vientiin Ruotsiin ja Norjaan.

Parmarinen Forssan tehtaalla työskentelee noin 350 ihmistä tuotannossa ja 40 toimihenkilöä. Parmarinella on tehdas myös Leppävirralla, jossa valmistetaan laivojen palo-ovia.

– Leppävirran tehdas on täystyöllistetty kolmen vuoden ajaksi. Forssan tehtaalla eletään lyhyemmän tilauskannan ja asuntorakentamisen kulloisenkin markkinatilanteen mukaisesti, Raunio toteaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020