Lounais-Häme Forssa

Parmarine lomauttaa Forssassa 70 ihmistä toistaiseksi – Rakentamisen odotetaan piristyvän toukokuussa

Lomautusten pituuteen vaikuttaa asuntorakentamisen volyymi.
Joka viides Parmarinen Forssan tehtaan tuotannon työntekijöistä lomautetaan toistaiseksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kylpyhuoneita Forssassa valmistava Parmarine oy lomauttaa 70 työntekijäänsä toistaiseksi. Lomautukset lähtevät käyntiin viikolla 10, eli 4. maaliskuuta alkaen. Forssan tehtaalla työskentelee noin 350 ihmistä tuotannossa ja 40 toimihenkilöä. Neuvottelut koskivat vain tuotannon työntekijöitä.

Parmarinen yt-neuvottelut käynnistyivät tammikuun alkupuolella ja päättyivät viime perjantaina. Neuvotteluihin lähdettäessä lomautustarpeeksi todettiin 50–70 ihmistä.

– Kun katsoo huhtikuun toimituksia, kuormituksen mukainen todellinen tarve olisi ollut lomauttaa 100 henkilöä. Toivomme, että rakentaminen piristyy toukokuussa. Se, miten pitkään lomautukset kestävät, riippuu täysin asuntorakentamisen volyymistä, sanoo toimitusjohtaja Jussi Raunio.

Rakennusalan kaksi edellistä vuotta ovat olleet huippusuhdannetta, mutta nyt kerrostalojen rakennuslupahakemukset ovat pudonneet puoleen. Raunion mukaan lomautettuna olevia työntekijöitä aletaan kutsua hyvissä ajoin takaisin töihin, jos rakentaminen kääntyy nousuun. Toimitusvaikeuksiin ei haluta joutua.

Parmarinella on tehdas myös Leppävirralla, jossa valmistetaan laivojen palo-ovia.

Parmarinen yt-neuvottelujen päättymisestä uutisoi ensimmäisenä Yle Hämeenlinna. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic