Lounais-Häme

Parmarine palkkasi uusia tekijöitä Forssassa

Forssassa työskentelee uusien työntekijöiden myötä kylpyhuoneiden valmistuksessa kaikkiaan 338 työntekijää ja 42 toimihenkilöä.

-Syksy tulee olemaan kiireinen. Tilauskanta on hyvä ja olemme seuraavat kymmenen viikkoa selvässä ylikuormassa, Parmarinen toimitusjohtaja Jussi Raunio sanoo.

Tämä on merkinnyt sitä, että töitä on paiskittu myös viikonloppuisin. Tehdas työskentelee tällä hetkellä kahdessa vuorossa.

Raunio on tyytyväinen siitä, että tuotantoon saadaan nyt uusia tekijöitä kylpyhuoneiden kokoonpanoon ja osavalmistukseen.

 

Ammattitaitoisia tekijöitä tarvittaisiin lisää edelleen kylpyhuoneiden kokoonpanoon lvi- ja kalusteasennuksiin. Osaajista Parmarinella on ollut pula jo muutaman vuoden ajan.

Rakentaminen on tällä hetkellä Suomessa suhdanneveturi, joka vetää hyvin. Kylpyhuoneita tilaavat Parmarinelta suomalaiset suuret rakennusliikkeet Lisäksi vientiä on niin Norjaan kuin Ruotsiin.

Forssasta kylpyhuoneet matkaavat lähinnä kerrostalokohteisiin kasvukeskuksiin pääkaupunkiseudun lisäksi mm. Lahteen, Kuopioon, Turkuun, Seinäjoelle Porvooseen ja Lappeenrantaan.

 

Rakennusliikkeille kylpyhuone-elementtien käyttö merkitsee rakennusajan lyhenemistä paikalla rakentamiseen verrattaessa, kun paljon talotekniikkaa sisältävä kylpyhuone-elementti voidaan nostaa kerralla valmiina paikalleen.

Työmaan ammattitaitoa ja aikaa vievät työvaiheet on Parmarinella siirretty tehtaan hallittuihin olosuhteisiin.

Tämä nopeuttaa rakennuksen valmistumista, vapauttaen rakentajan sidottua pääomaa aikaisemmin ja vähentää rakennusaikaisia riskejä.

Kylpyhuone-elementit ja niihin liittyvät wc- ja mahdolliset saunatilaelementit rakennetaan mittatilaustyönä.

 

Asuntotuotannon lisäksi Parmarine on toimittanut ratkaisuja myös hotelleihin niin kotimaassa kuin vientimarkkinoille.

Rakennusajan säästö on parhaimmillaan hotelleissa, joissa se on noin viidennes ja asuntorakentamisessa noin kymmenen prosenttia. Säästöä asiakkaalle syntyy myös vähäisemmistä laatureklamaatiosta rakennuksen valmistuttua.

 

Raunion mukaan Norja alkaa vientimaana olla kilpailun kasvun myötä kypsässä vaiheessa. Hänen mukaansa niin kotimaassa kuin Ruotsissa on vielä selkeitä mahdollisuuksia kasvulle, mikäli vain suhdanne pitää.

Parmarine on ollut melkoisessa kasvussa. Viime vuonna yrityksen liikevaihto kasvoi huikeat 40 prosenttia.

Raunio sanoo, että, kasvu on tänä vuonna maltillisempaa. Joka tapauksessa näyttää siltä, että viime vuoden 60 miljoonan euron liikevaihto tullaan ylittämään.

Raunio sanoo, että tilauskannan karkea kuorma kantaa noin vuoden päähän. Kiinteää tilauskantaa on olemassa tehtaan tilauskirjassa tämän vuoden loppuun.

Parmarineen kuuluuu myös Leppävirralla toimiva laivojen palo-ovia valmistava tehdas, jossa työskentelee tällä hetkellä yli 50 henkilöä. FL

 

Fingerpori

comic