Lounais-Häme

Patosilta avautuu viikonlopuksi kevyelle liikenteelle – "On turhaa pitää suljettuna tässä vaiheessa"

Toistaiseksi yleisön on turvallista liikkua sillalla.
Kuhalankosken patosilta on ollut suljettu kaikelta liikenteeltä kuukauden päivät. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuhalankosken patosilta on ollut suljettu kaikelta liikenteeltä kuukauden päivät. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kuhalankosken patosilta avautuu kevyelle liikenteelle perjantaina iltapäivällä. Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät siis käyttämään siltaa viikonloppuna.

Silta on ollut suljettuna liikenteeltä padon kunnostuksen sekä veden voimakkaan juoksutuksen vuoksi kuukauden. Tällä hetkellä juoksutus on aiempaa rauhallisempaa, ja sillalla on turvallista kulkea.

– Tulimme siihen tulokseen, että on turha pitää siltaa suljettuna tässä vaiheessa. Ylikulun avaaminen helpottaa lähialueen asukkaita siinä määrin, että päätimme avata sillan kevyelle liikenteelle, sanoo maanrakennusmestari Eero Seppänen Forssan kaupungilta.

Seppäsen mukaan kulku sillalle avataan toistaiseksi. Tarvittaessa liikenne suljetaan tilanteen ja olosuhteiden muuttuessa.

Seppäsen mukaan tarvetta lisäjuoksutuksiin ei toistaiseksi ole. Juoksutuksia joudutaan padolla tekemään koko ajan, mutta tällä hetkellä vettä juoksutetaan 15–16 kuution tahdilla sekunnissa. Voimakkaimmillaan juoksutus oli joulun tienoilla, jolloin enimmillään vettä juoksutettiin noin 24 kuutiota sekunnissa.

Patotyömaalla on parhaillaan menossa turbiinien edessä olevan padon ja sen pohjalaatan vahvistaminen. Seppäsen mukaan padon ohijuoksutusluukut on vaihdettu ja parhaillaan käynnissä on turbiiniluukkujen uusiminen. Myöhemmin koittavat padon alapuoliset työt, jotka täytyy tehdä kuivissa oloissa.

– Edelleen tavoitteena on saada työt valmiiksi keväällä. Runsaiden sateiden vuoksi työ on ollut kuitenkin haastavaa ja tällä hetkellä työmaa on aikataulusta jäljessä, kertoo Seppänen.

Kuhalankosken padon korjaaminen alkoi lokakuussa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic