Lounais-Häme

Paukkumäen rata kasvoi 18-väyläiseksi

Jokioinen sai 18-väyläisen frisbeegolfradan aivan keskustan tuntumaan, Paukkumäen alueelle. Aiemmin radalla oli 12 väylää.

Frisbeegolfradalla on suuri merkitys kunnan virkistys- ja ulkoilualueena, Jokioisten kunnanpuutarhuri Jukka Suonpää sanoo.

Uusia väyliä rakennettiin seitsemän, sillä yksi vanha väylä sijoitettiin uuteen paikkaan.

-Metsärata myötäilee maastonmuotoja, joten korkeuserojakin on.

Radalla on pituutta lähes 1,7 kilometriä. Lyhyin väylä on 54 metrinen ja pisin lähes 170 metriä. Rata on haastavuustasoltaan A1.

-Rata sopii kaikentasoisille heittäjille, mutta nyt radalla voi järjestää myös kilpailuja.

Suonpään mukaan vuoden 2014 syksyllä valmistuneen radan laajentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun kunta hankki viime syksynä vanhan radan tuntumasta noin 56 hehtaarin metsäpalstan Metsähallitukselta.

Hänen mukaansa radan keskeinen sijainti antaa usealle käyttäjäryhmälle mahdollisuuden hyödyntää lähiliikuntapaikkaa.

-Päiväkotilapset, koululaiset, nuoret ja eläkeläiset voivat käyttää rataa.

Laji on Jokioisilla suosittu erityisesti nuorten keskuudessa.

-Laji on suosittu myös sellaisten nuorten keskuudessa, joita muu tarjolla oleva urheilutoiminta ei tavoita, Suonpää tietää.

Hän uskoo, että laajennettu rata tuo lajin pariin lisää harrastajia ja jo aiemmat lajin harrastajat saavat mahdollisuuden syventää harrastustaan.

Radan laajennustyöt alkoivat huhtikuussa metsätöillä. Kun korit ja heittopaikat saatiin tehtyä, jäljellä oli opastetaulujen asentaminen.

-Työt saatiin tehtyä kesäkuun loppuun mennessä kunnan työntekijöiden voimin.

Väylien lukumäärän lisääminen, yhden nykyisen radan väylän siirto uuteen paikkaan ja lisäpenkkien ja roskakorien hankintaan käytettiin noin 18000 euroa. Valtionavustuksen osuus oli 6000 euroa.

Forssassa avattiin 18-väyläinen Hunnarin rata toukokuun loppupuolella. Forssan Talsoilassa on 9-väyläinen rata.

Myös Urjalassa on 18-väyläinen rata. Tammelassa on kaksi 9- ja Humppilassa yksi 8-väyläinen rata. Somerolla on 6-väyläinen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic