Lounais-Häme

Peittävä, rauhallinen ja iso

 

Hämeenlinnan Pallokerhon kasvatti Henri Viitala torjuu ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjoissa, Forssassa Suomi-sarjaa. Kolme kautta HPK:n A-nuorissa torjunut Viitala jäi ilman liigasopimusta ja pullahti siksi yli-ikäisenä ulos nuorten joukkueesta.

Edessä oli pelipaikan jahtaaminen Hämeenlinnan ulkopuolelta. Viitalan ykköstavoitteena oli paikka Mestiksestä, mutta sellaistakaan sopimusta 195-senttiselle torjujalle ei siunaantunut.

-Forssasta soitettiin juhannuksen aikaan, että täällä olisi tarjolla ykköstorjujan paikka. Viikon verran sitä mietin, kunnes tartuin tarjoukseen, Viitala muistelee.

HPK-kasvatin kausi Forssassa käynnistyi hyvin. Kolmesta ensimmäisestä pelistä tuli voitto ja Viitalan taakse meni yhteensä seitsemän kiekkoa. Neljännessä pelissä sarjan ennakkosuosikki Imatran Ketterä oli tylyin 6–1-numeroin parempi, kun tuplaviikonlopun pelanneelta forssalaisjoukkueelta loppui bensa.

Viitala torjui vielä voittolaukauskisan kautta voiton kaarinalaisesta HC Indiansista, mutta viime viikonlopun pelit olivat Palloseuran veskarille tylyjä. Perjantaina nokialainen Pyry pommitti Viitalan vaihtoon jo ajassa 7.30, kun kiekko kaivettiin kolmesti Viitalan selän takaa. Sunnuntaina jyväskyläläinen Liikunnan Riemu oli parempi lukemin 4-2, vaikka Viitala torjui vain 15 kertaa vastustajan 38 torjuntaa vastaan.

-Kauden alku sujui ihan hyvin, mutta viime pelit eivät. Pyryä vastaan en ollut itsekään ihan parhaimmillaan, mutta puolustuskin avitti maaleissa. Maalivahtia ottaa aika paljon päähän, kun joutuu noin nopeasti vaihtoon, Viitala myöntää.

FPS aloitti kauden viidellä voitolla kuudesta pelistä ja piti hetken Suomi-sarjan kärkipaikkaakin. Viitala kokee, että nuoresta keski-iästään huolimatta Palloseuralla on koossa hyvä nippu, jossa on aineksia pitkälle.

-Meillä on hyvähenkinen ja luisteleva porukka, jossa olen viihtynyt oikein hyvin. Suomi-sarjasta ei ole paljon kokemusta, mutta moni on pelannut nuorten SM-sarjaa, joten ei tämän kokemuksesta pitäisi jäädä kiinni. Puolustuspelaamista meidän toki täytyy vielä parantaa.

Hämeenlinnassa asuvan Viitalan ei tarvitse ajella peleihin ja harjoituksiin Forssan yksin, vaan samassa autossa on tavallisesti neljä muutakin pelimiestä Hämeenlinnasta.

Joukkueen virallinen tavoite on selviytyä kahdeksan parhaan pudotuspeleihin ja mielellään kotiedun kanssa. Siitä aletaan sitten hilata tavoitetta yhä korkeammalle. Viitalan oma tavoite on pelata mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyvin. Sen verran on alla treeniä, että nuori mies voisi pelata vaikka joka pelin, mutta hän ymmärtää, että peliaikaa annetaan myös muille Palloseuran maalivahdeille Joonas Laaksoselle ja Valtteri Valtoselle.

Viime kaudella HPK:n A-nuoret SM-neloseksi torjunut Viitala kokee, että peli Suomi-sarjassa on rauhallisempaa kuin nuorten SM-sarjassa. Vastaavista laukauksia tulee aikuisten peleissä enemmän.

-Tällä kaudella olen torjunut parissa pelissä yli 50 kertaa. En muista, että vastaavia määriä olisi tullut A-nuorissa.

Viitala kuvailee itseään rauhalliseksi, peittäväksi ja isoksi maalivahdiksi, joka lukee peliä ihan hyvin. Eniten puutteita hän löytää käsistä ja reaktionopeudesta. Mies keskittyy täysillä tähän kauteen, mutta tulevaisuuden ehdottomat tavoitteet ovat ensin Mestiksessä ja myöhemmin siinä, että jääkiekko olisi Viitalalle ammatti. Tällä hetkellä hän joutuu vielä käymään töissä.

-Teen raksahommia Rakennustoimisto Taitoneliössä. Palkkaa maksetaan tehtyjen tuntien mukaan ja pääsen kyllä lähtemään peleihin aina kun tarve vaatii, Viitala kehuu työnantajaansa. FL

 

Henri Viitala
Syntynyt 14.5. 1995.Kasvattiseura HPK.Pelipaikka maalivahti.Pituus 195, paino 86.HPK:n A-nuorissa kolme kautta, joista kaksi ykkösmaalivahtina.Saavutuksina SM-hopea kaudella 2014-15 ja nelossija kaudella 2015-16. 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti