Lounais-Häme

PeKa karkasi Alulta päätösneljänneksellä

Forssan Alku taisteli urheasti naisten Korisliigan ottelussa Kotkassa lauantaina, mutta hyytyi lopussa sen verran pahasti, että Peli-Karhut otti sarjapisteet lukemin 93-67 (43-35).

Ottelun alkuminuutit antoivat aiheen odottaa samanlaista ryöpytystä kuin reilut puoli vuotta aiemmin pelatuissa puolivälieräotteluissa, jotka PeKa voitti 35:n ja 30:n pisteen marginaalilla. PeKa meni nopeassa tahdissa 11-2-johtoon ja peli näytti ratkeavan jo hyvissä ajoin.

Alku ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan ja se siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Meral Bedretdinin korilla lukemissa 14-15.

Alku johti peliä vielä toisen kymmenminuuttisen loppuhetkillä 33-29, mutta PeKa jyräsi sen jälkeen 10-0-pätkän ja johti puoliajalla kahdeksalla pinnalla.

Alku tuli kolmannelle kympille sisuuntuneena ja lukemat olivat hetkessä tasan (46-46).

Tämän jälkeen PeKa kuitenkin sai taas pelijuonesta kiinni ja se johti ennen viimeistä kymppiä 62-54.

PeKa aloitti päätösneljänneksen tyrmäävästi kahdella Akilah Simsin kolmosella ja Daisha Simmonsin kakkosella. PeKa vei minuutin jakson 8-0.

Tuosta tyrmäysiskusta ei Alku enää toipunut ja joukkueen otteissa alkoi näkyä jo fyysisen kunnon loppumistakin. PeKa oli viimeisellä jaksolla aivan ylivoimainen, sillä se vei 10-minuuttisen 31-13.

– Saatiin hyviä stoppeja kolmannen jakson alkuun, ja meillä oli tuolloin tasalukemissa etsikkoaikamme. Emme kuitenkaan päässeet johtoasemaan ja päästimme PeKan turhan usein vapaaheittoviivalle, jutteli Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku, jonka isä, Risto, pelasi takavuosina PeKan riveissä.

Alku heitti kahden pisteen heitot 41 prosentin (18/44) tarkkuudella. Kolmoset eivät tahtoneet upota ei sitten millään, sillä 24 kolmosesta meni peräti 20 ohi.

– Meiltä loppui bensa vikassa erässä. Sims oli aivan mahdoton puolustettava, Rousku sanoi.

Alku antoi PeKalle siinä mielessä tasoitusta, että sillä on vain kaksi jenkkiä, kun PeKa jyräsi kolmen amerikkalaisen voimin.

– Emme ole ainakaan tällä hetkellä hankkimassa kolmatta jenkkiä. Annamme kotimaisille vastuuta, Rousku kommentoi.

Alun paras pelaaja oli 23 pinnaa heittänyt ja 10 levyriä kahminut Mia Loyd. Pelintekijä Aaliyah Lewis (16) tuskaili heittojensa (pelitilanneheitot 5/15) kanssa, mutta osoitti pelinaisen merkkejä.

Alun käskijä Rousku näki omiensa otteissa, ihan aiheestakin, paljon hyvää.

– Olimme parempia kuin edellisessä (kotitappio HyPolle) pelissä. Kolme erää mentiin tasatahtia.

PeKan ja koko kentän kuningatar oli Akilah Sims. Hän pommitti peräti 40 pistettä läheltä ja kaukaa. Daisha Simmonsin saldo oli 21 pinnaa.

PeKan valmentaja Roope Mäkelä oli syystäkin tyytyväinen omiensa peliesityksestä.

– Sims ja Simmons olivat loistavia. Olemme onnistuneet jenkkivalinnoissamme. Olen sekä hyökkäykseen että puolustukseen tyytyväinen.

Alulla on nyt koossa kolmen kierroksen jälkeen kaksi sarjapinnaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic