Lounais-Häme

Pekka Haaviston kannatus vihreiden puoluevaltuuskunnassa vankalla pohjalla - haluaa nostaa vihreät kolmen suuren puolueen joukkoon

Helsinki
02.11.2018, 17:47

Kotimaa

Pekka Haaviston kannatus vihreiden puoluevaltuuskunnassa on vankalla pohjalla. STT on eilisen ja tämän päivän aikana tavoittanut valtuuskunnan 43 jäsenen tai heitä lauantain kokouksessa edustavien varajäsenten joukosta yhteensä 17 varmaa Haaviston kannattajaa ja yhdeksän jäsentä, jotka sanovat todennäköisesti tai ehkä kallistuvansa hänen kannalleen.
Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon kannattajaksi on ilmoittautunut kaksi puoluevaltuuskunnan jäsentä. Kymmenen tavoitetuista ei nimennyt suosikkiaan ja yksi varajäsen ei ollut varma, ehtiikö paikalle.
STT on tavoittanut kaikkiaan 39 edustajaa.
Vihreät valitsevat Touko Aallon seuraajan puolueen puheenjohtajaksi lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa. Uusi puheenjohtaja luotsaa puoluetta ainakin ensi kesän puoluekokoukseen saakka.
Alanko-Kahiluoto ei itse pääse olemaan läsnä lauantaina, kun puoluevaltuuskunta tekee valintansa. Hän on perheineen pitkään valmistellulla matkalla Japanissa.

”Kokemusta tarvitaan ja arvostetaan”

Itsekin väliaikaista puheenjohtajuutta harkinnut, mutta ajatuksesta luopunut Olli-Poika Parviainen (vihr.) ei ihmettele, että Haavisto on vahvoilla kyselyssä.
– Hän on erittäin kokenut, ja poikkeustilanteessa sitä kokemusta tarvitaan ja arvostetaan, Parviainen sanoi STT:lle.
Parviaisen mukaan Haavisto on aktiivinen keskustelija vihreiden eduskuntaryhmän sisällä asiasta kuin asiasta, vaikka hän istuntosalissa on profiloitunut viime vuosina ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä. Haavisto on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Haavisto: Vihreät kolmen suuren joukkoon

Haavisto sanoo, että vihreiden tavoite on olla kolmen suuren puolueen joukossa seuraavassa eduskunnassa.
Hänen mukaansa tilanne on haastava, sillä puolueella on takana poikkeuksellisen kova syksy. Haaviston mielestä gallupkehityksen kääntäminen ylöspäin ja työrauhan tuominen kentälle on tässä tilanteessa tärkeintä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti