Lounais-Häme Forssa

Pelastustoiminta tuo kulupaineita – Forssa ei halua Hämeenlinnan kasvavien kustannusten maksumieheksi

Forssan piinana pelastuslaitoksen kasvavat kustannukset.
Kanta-Hämeen pelastuslaitos tekee hyvää työtä, mutta nousevat kustannukset rasittavat kuntia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvituskuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunki haluaa luottaa siihen, että Kanta-Hämeen pelastuslaitos pystyy edelleen tehostamaan toimintaansa ja onnistuu saamaan muiden kuntien maksettaviksi tulevat lisäkustannukset budjettiraamissa esitettyä pienemmiksi.

Forssan kaupunki ei voi asiassa hyväksyä Hämeenlinnan kaupungin sisäisten kustannusten kasvun siirtymistä yhteistoiminta-alueen muiden kuntien maksettavaksi.

Hämeenlinnan kaupungin antaman budjettiraamin mukainen Forssan kaupungin maksuosuus pelastustoiminnan käyttömenoista ensi vuodelle olisi 1,435 miljoonaa euroa, kun tänä vuonna se on 1,319 miljoonaa euroa. Kasvua on sekä henkilöstökuluissa, sisäisissä vuokrissa että yleisissä kustannuksissa.

 

Lisäksi Forssan osuus pelastustoiminnan investointimenoista nousisi tämän vuoden 69 000 eurosta ensi vuonna 85 000 euroon. Yhteenlaskettuna pelastustoimen kulut kasvaisivat esityksen mukaan Forssan osalta 132 800 euroa eli lähes kymmenen prosenttia kuluvasta vuodesta.

Forssan kaupunki ei ole vielä päättänyt ensi vuoden budjettiraamiaan, mutta ennakkonäkemyksen mukaan toimialoilla on olemattomat tai ainakin erittäin pienet mahdollisuudet budjettiraaminsa kasvattamiseen.

Forssan kaupunki on kyllä tyytyväinen Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen tuottamaan palveluun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic