Lounais-Häme

"Pelkkiä kimallesilmiä!" – Pukki sai postia Tammelassa

-Miten sulla voi olla niin pitkä parta?

-Kuinka vanha olet?

-300-vuotias? Ei niin vanha voi olla!

-Missä tontut ovat?

Pienen ujostelun jälkeen kysymykset ja kommentit alkoivat lennellä perjantaina Taikatassun päiväkodin pihalla Tammelassa.

Olihan paikalle saatu erikoisvieras, itse joulupukki.

 

Tiitiäiset-ryhmän Alice Alitalo, 4, ojensi joulupukille myös kirjeen.

-Ei siinä lukenut mitään. Piirsin siihen lahjapaketin, Alitalo kertoi.

Tosin kuvan lahjapaketti oli Alitalon mukaan vielä tyhjä, koska hän ei ollut ehtinyt miettiä joululahjatoiveitaan. Pienen pohdinnan jälkeen Alitalolle tuli tosin mieleen jotain, mitä toivoisi joulupukin tuovan aattoiltana.

-Haluan pelkkiä kimallesilmiä! Ne ovat sellaisia unileluja, joilla on kiiltävät silmät, Alitalo hihkaisi.

 

Joulupukki vieraili perjantain aikana kaikissa Tammelan päiväkodeissa sekä kahdessa koulussa. Pukin kulkupeli ei tällä kertaa ollut Petteri Punakuono ja muu porolauma, vaan paikallisen Mikko Meren vanha ”Hoppa”-kuorma-auto.

Ainakin Taikatassun päiväkodissa pukin vierailua ehdittiin jo varrota.

-Jännitystä on ollut ilmassa, vaikka emme suuresti pukin tulevaa vierailua mainostaneetkaan etukäteen, lastentarhan opettaja Leena Lankinen hymyili.

Tulevina viikkoina päiväkodeissa riittää tohinaa jouluaskartelujen ja joululaulujen opettelun merkeissä. Taikatassulaiset näyttivät pukille, että ainakin Tonttujen jouluyö oli jo jäänyt mieleen.

-Näin joulukuun ensimmäisenä päivänä aloitettiin joulukalenterikin, nyt joulun odotus aloitetaan toden teolla, Lankinen sanoi.

 

Viime vuonna Tammela nimettiin viralliseksi joulupukin hyvän tahdon kunnaksi.

Hyvän tahdon kuntana Tammela tekee yhteistyötä Joulupukkisäätiön kanssa ja edustaa sitä tuomalla ihmisiä yhteen ja huomioimalla erityisesti lapsia – kuten perjantaina.

Joulupukkisäätiön arvot ovat hyvä tahto, aitous, yhteistyö ja ilo.

-Koko tämän joulupukkivierailun pointti on juuri se, että joulupukki on ennen kaikkea hyväntahtoinen ja ottaa tasapuolisesti huomioon kaikki ihmiset. Sitä hyvää mieltä haluamme levittää, Tammelan kunnan varhaiskasvatusjohtaja Paula Laakso kertoi.

Päiväkotilasten ilo joulupukin vierailusta välittyi Laakson mukaan selvästi.

-Lapset – ja näköjään myös aikuiset – halailevat pukkia, joten hyvä mieli on selvästi tarttuvaa, Laakso hymyili samaan aikaan, kun pukki kahmaisi kainaloonsa lasten lisäksi myös iloisia lastentarhan opettajia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic