Lounais-Häme Lounais-Häme

Pelkkiä ylinopeuksia oli koulujen läheisyydessä yli 800 – Rikkeiden määrä oli poliisille karu yllätys

Pelkkiä ylinopeuksia oli Hämeen alueella yli 800 kappaletta.

Koulupäivien alkamis- ja päättymisajankohtiin ajoitettu liikennevalvonta tarjosi Hämeen poliisille kiireisen rupeaman. Koulujen lähistöille sijoitetusta valvonnasta tiedotettiin runsaasti, mutta vaikutukset olivat kehnot.

– Tulos yllätti siinä mielessä, että media toi valvontaa hyvin voimakkaasti esille. Juttuja on varmasti luettu, mutta ei sisäistetty. Yleistä välinpitämättömyyttä esiintyy ja ikävä kyllä usein koulun lähellä kovaa ajava on omaa lastaan tuomassa tai hakemassa oleva vanhempi, ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisilaitoksen liikennepoliisisektorilta kertoo.

Paikkakuntakohtaisia tilastoja ei valvonnan tuloksista ole saatavilla. Takalan karkean mutu-tuntuman perusteella viime vuonna koulujen alun valvonta sujui kuitenkin rauhallisemmin. Tosin nyt valvontaa oli myös enemmän.

Hurja määrä ylinopeuksia

Ylinopeuksiin koulujen lähistöllä syyllistyi 243 kuljettajaa ja ajokieltoon määrättiin 11 kuljettajaa. Nopeusvalvontaa suoritettiin myös Hämeen poliisin kahdella automaattivalvonta-autolla koulujen lähistöllä. Tuloksena oli 36 päiväsakkorangaistusta, 400 liikennevirhemaksua ja 117 huomautusta.

Suojatiesäännösten rikkomisesta päiväsakkorangaistuksen sai 12 kuljettajaa, jotka jättivät antamatta esteettömän kulun suojatiellä olevalle tai suojatielle astuvalle jalankulkijalle.

Kaksi jalankulkijaa sai rangaistuksen varomattomasta suojatielle tai ajoradalle astumisesta. Lisäksi kaksi polkupyöräilijää pyöräili jalkakäytävällä. Suojakypärärikkomuksia oli kolme.

Turvavyön käyttöpakkoa laiminlöi 33 henkilöä ja matkapuhelinta piti kädessään ajon aikana 24 kuljettajaa. Muihin rikkomuksiin, kuten punaisia päin ajoon syyllistyi 18 kuljettajaa. Etsintäkuulutettuja jäi kiinni valvonnan yhteydessä kaikkiaan kuusi.

Valvonnan pääpaino oli tänä vuonna suojatiesääntöjen noudattamisessa. Lisäksi valvottiin kevyen liikenteen käyttäytymistä, ajonopeuksia, turvalaitteiden käyttöä ja tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic