Lounais-Häme Jokioinen

Pellilän Autotyö sai uuden yrittäjän ja uuden nimen – Jatkossa kolarivaurioita Vaulammilla korjaa TM Custom Works

Pitkään yrityksessä työskennellyt Tommi Mäkelä on Pellilän Autotyön uusi yrittäjä. Samalla yritys sai uuden nimen.
Ala on muuttunut, mutta töitä riittää silti, kertoo tuore yrittäjä Tommi Mäkelä. Kuva: Tapio Tuomela
Ala on muuttunut, mutta töitä riittää silti, kertoo tuore yrittäjä Tommi Mäkelä. Kuva: Tapio Tuomela

Automaalauksiin ja kolarikorjauksiin keskittyvä Pellilän Autotyö oy tunnetaan jatkossa nimellä TM Custom Works oy. Tommi Mäkelä on toiminut Jokioisten Vaulammilla sijaitsevan korjaamon yrittäjänä nyt kuukauden päivät.

Mäkelä ehti työskennellä Pellilän Autotyössä yli 13 vuotta ennen yrittäjän saappaisiin hyppäämistä. Ennen Jokioisille saapumista hän työskenteli kolmisen vuotta Tampereella sijainneessa automaalaamossa. Alalta Mäkelällä on siis kokemusta nyt vajaan parinkymmenen vuoden ajalta.

– Ostoa ehdittiin suunnitella jo pidemmän aikaa, ja yrittäjäksi ryhtymistä olin ajatellut jo vuosia. Nyt alkoi tuntua sille, että kaikki on naksahtanut muun muassa työrintamalta kohdilleen, ja oli oikea aika kaupalle, Mäkelä kertoo.

 

Yritys työllistää tällä hetkellä kaksi henkilöä Mäkelän lisäksi. Uusi nimi TM Custom Works tulee Mäkelän jo aiemmin perustamasta toiminimestä.

Pellilän Autotyö on ollut toiminnassa vuodesta 1998 asti.

Mäkelän lähes parin vuosikymmenen työuran aikana kilpailu on tuoreen yrittäjän havaintojen perusteella selvästi koventunut.

– Isot ketjut koettavat laittaa meitä pienempiä ahtaalle. Laatu ja työnjälki – niillä asiakkaita voidaan silti yhä houkutella.

 

Vaikka kilpailu on koventunut, Mäkelä kertoo, että töitä yrityksellä riittää tällä hetkellä, ja korjauksissa ja maalauksissa on pientä jonoa.

– Keväällä yksityiset työllistävät hiukan enemmän, kun talven jälkeen autoa pestessä ja renkaita vaihtaessa huomataan ruosteita ja tulleita naarmuja, Mäkelä sanoo.

Paljon töitä on tietysti kolarikorjaamolla myös liukkailla talvikeleillä sekä syksyn pimeinä peurakolariaikoina.

– Nytkin peurakolaritapauksia on tullut yllättävän paljon.

 

Koventuneesta kilpailusta huolimatta päätös yrittäjäksi ryhtymisestä oli selkeä, vaikka uuteen rooliin hyppääminen vaatikin harkintaa.

– Yrittäjänä on kuitenkin vastuussa kaikesta. Hyvältä tämä on kuitenkin maistunut, ja tuonut uudenlaisia haasteita.

– Yritys kuitenkin tunnetaan ja sillä on hyvä maine, joten siinä mielessä aloittaminen on ollut helppoa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic