Lounais-Häme Forssa

Peloton nenäkarhu kerää rahaa maailman lapsille – Partiolaiset pyöräilevät Forssasta Hämeenlinnaan

– Meitä ei pelota, vaikka viikonloppuna sataisi lunta tai olisi pakkasta, sillä haluamme pyöräillä ja auttaa näin maailman huono-osaisia lapsia.
Partioryhmä Peloton pesukarhu lähtee rohkeasti pyöräilemään Forssasta Hämeenlinnaan, koska se haluaa auttaa kampanjansa kautta maailman lapsia. Kuva: Tapio Tuomela
Partioryhmä Peloton pesukarhu lähtee rohkeasti pyöräilemään Forssasta Hämeenlinnaan, koska se haluaa auttaa kampanjansa kautta maailman lapsia. Kuva: Tapio Tuomela

Peloton nenäkarhu on hulvaton Nenäpäiväkampanja, jolla forssalainen partioryhmä Peloton pesukarhu kerää rahaa maailman lapsille. Partioryhmä toteuttaa some-kampanjan, jolla se haastaa lahjoittajia Nenäpäivän keräykseen. Tavoitteena on saada kokoon tuhat euroa. Valtakunnallisen Nenäpäivän tarkoituksena on kerätä lahjoitusvaroja, jotta heikoimmassa asemassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään.

Punainen tekonenä päässä

Peloton nenäkarhu -kampanja huipentuu, kun partiolaiset pyöräilevät ensi viikonloppuna Forssasta Hämeenlinnaan vanhaa Hämeen Härkätietä pitkin niin, että matkaa kertyy noin 70 kilometriä. Nenäpäivän idean mukaisesti partiolaiset aikovat pyöräillä punainen tekonenä päässään.

– Meitä ei pelota, vaikka viikonloppuna sataisi lunta tai olisi pakkasta, sillä haluamme pyöräillä ja auttaa näin maailman heikko-osaisia lapsia. Huono sää on pieni haitta verrattuna siihen, että kaikilla lapsilla ei ole edes ruokaa, partioryhmään kuuluvat Hilla Wiisak, Heidi Kukkonen ja Petra Peper sanovat.

Ryhmän partiolaiset ovat tarpojaikäisiä

Heidän lisäkseen itseään reippaaksi ja vähän riehakkaaksi kuvaavaan Pelottomaan pesukarhuun kuuluvat Sara-Emilia Kumpula, Maria Nukari, June Saviniemi, Aurora Usva, Ilona Linja, Eetu Mäkinen, Milka Pääjärvi ja Lukas Markkula. Ohjaajana ja aikuisena tukena toimivat Kirsi Usva ja Mikko Maunu ja pyöräilemään tulee myös ryhmän etäjäsen Jenive Mansikkamäki.

Heidi Kukkonen ja Hilla Wiisak värjäävät toistensa nenät Nenäpäivän hengen mukaisesti punaiseksi. Myös muut partioryhmä Pelottoman pesukarhun jäsenet kokeilevat miltä punainen nenä näyttää. Kuva: Tapio Tuomela

Ryhmän partiolaiset ovat tarpojaikäisiä, mikä tarkoittaa, että he ovat 13–14-vuotiaita. Ryhmä tulee Forssan Tornitulet ja Tornihaukat -lippukunnasta.

Idean Nenäpäiväkampanjasta keksi Aurora Usva, ja koko ryhmä lähti mukaan innolla.

– Nenäpäivä on mielestämme todella tärkeä. Haluamme, että kaikilla maailman lapsilla olisi samanlaiset mahdollisuudet kuin meillä ja kaikki pääsisivät kouluun, partiolaiset sanovat.

Pyöräily starttaa kololta lauantaina kello 9

Ohjaaja Kirsi Usva kertoo, että ryhmä lähtee partiolaisten kololta Forssasta pyöräilemään kohti Hämeenlinnaa lauantaina kello 9. Matkaa on tarkoitus taittaa taukoineen noin 10 kilometrin tuntivauhtia niin, että lauantaina pyöräillään noin 60 kilometriä.

– Yövymme Hämeenlinnassa Syöksynsuun leirikeskuksessa, jonne aiomme ehtiä ennen pimeän tuloa. Matka jatkuu sunnuntaina niin, että tarkoituksena on olla Hämeenlinnan torilla puolenpäivän aikaan. Aiomme pyöräillä siitä vielä kohti Hämeen linnaa. Paluumatkan Forssaan tulemme autokyydeillä, Kirsi Usva sanoo.

Usva on ilahtunut siitä, miten reipas ja hyvä porukka hänen vetämänsä partioryhmä on.

– Ryhmän yhteishenki on korkealla, mikä näkyy myös siinä, että kaikki halusivat osallistua Nenäpäivän kampanjaan, Kirsi Usva toteaa. FL

Ryhmän edesottamuksia voi seurata pyöräilyreissun ajan somessa: Instagramissa @pelottomatnenakarhut, Snapchatissa @pelottomatkahut ja Facebookissa Peloton nenäkarhu -sivulla.Ryhmän kampanjaa voi tukea internetissä vapaavalintaisella summalla: https://www.nenapaiva.fi/nettilipas/105282. Tekstiviestillä voi lahjoittaa 10 euroa tekstaamalla NP105282 numeroon 16499.

 

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic