Lounais-Häme Forssa

Penkkien kaatamista ja käännettyjä liikennemerkkejä: Ilkivallan jälkiä korjataan Forssassa joka viikko

Puistonpenkit ovat usein ilkivallantekijöiden kohteina. Lallintien risteyksessä sijaitseva penkki on sotkettu tussitöherryksillä.
Puistonpenkit ovat usein ilkivallantekijöiden kohteina. Lallintien risteyksessä sijaitseva penkki on sotkettu tussitöherryksillä.

Forssan Lehti sai lukijaltaan vinkin Viksbergissä töhritystä penkistä. Kysyimme sen pohjalta, joutuvatko julkiset paikat usein ilkivallan kohteeksi Forssassa. Tehdäänkö Forssassa julkisilla paikoilla paljon ilkivaltaa, Forssan kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu?

– Joka viikko tapahtuu jotakin pientä ilkivaltaa. Yhtiönpuiston suihkulähteeseen heitellään paljon sinne kuulumattomia esineitä ja roskia. Myös puistonpenkkien kaataminen on yleistä. Erityisesti meitä työllistävät käännetyt liikennemerkit. Viimeksi tämän viikon tiistaina olimme korjaamassa liikennemerkkiä linja-autoaseman läheisyydessä. Koskisillan alikulku on myös pesty graffiteista tänä vuonna kaksi kertaa ja nyt sinne on jälleen ilmestynyt töherryksiä.

Milloin ilkivaltaa tehdään eniten?

– Ilkivallan tekeminen on hyvin kausiluontoista. Aika ajoin sitä on paljon ja se kohdistuu tietylle alueelle tai kaupunginosaan. Kausiluontoisella ilkivallalla on tapana jatkua, kunnes esimerkiksi jatkuvasti kaadettavat penkit pultataan maahan kiinni.

Mitä kuntalaisen kuuluu tehdä, jos hän havaitsee ilkivaltaa?

– Mikäli joku havaitsee ilkivallantekijän itse teossa, kannattaa ottaa saman tien yhteyttä poliisiin. Tekijöiden kiinniottaminen on heidän tehtävänsä. Mikäli kaupungilla liikkuessaan näkee jonkin kohteen joutuneen töhrinnän tai rikkomisen kohteeksi, voi ottaa yhtyettä kaupungin infrapalveluihin. Parhaiten se onnistuu kaupungin kotisivuilta löytyvän infrapalveluiden palauteosion kautta tai lähettämällä meille sähköpostia.

Kuinka paljon ilkivallan jälkien korjaaminen maksaa kaupungille?

– Kustannustilastoja asiasta ei ole tehty. Ilkivallan tuloksena syntyneitä vahinkoja korjataan kuitenkin joka viikko ja se syö työaikaamme. Voi sanoa, että ilkivallantekijät aiheuttavat meille ylimääräistä työtä ja siten myös kuormittavat infrapalveluiden työntekijöitä.

Oletko koskaan pohtinut, mikä saa ilkivallantekijät tekemään pahojaan?

– En ole asiaa miettinyt. Meidän tehtävämme on vain korjata syntyneet vahingot. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic