Lounais-Häme

Pepe mitalivauhdissa PM-turnauksessa

Somerolaisseura Pepe Roller isännöi toisena peräkkäisenä keväänä OP Nordic Trophya, joka on samalla seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruusturnaus rullakiekkoilussa.

Eilen kaikki mukana olevat kuusi joukkuetta pelasivat kolme 2 kertaa 20 minuutin mittaista ottelua ja alkusarjan päätteeksi urakka jatkuu tänään vielä kahdella pelillä per joukkue. Turnaus huipentuu iltapäivällä pelattaviin pronssimitali- ja loppuotteluihin.

Viime vuonna vastaavassa turnauksessa kolmanneksi sijoittunut Pepe Roller sai avauspäivänä tililleen voiton, tasapelin ja tappion.

 

Pepeläisittäin nihkeä aamupeli tamperelaista SM-liigajoukkuetta CSKA Mordoria vastaan päättyi 3-3 (1-2, 2-1) lukemin pistejakoon. Somerolaiset hallitsivat pelitapahtumia ja voittivat laukaisutilaston 26-13, mutta maalipaikkojen hyödyntäminen oli vielä talviterässä.

Toisessa ottelussa pepeläisten sihti oli paremmin kohdallaan, kun ruotsalaisen Stockholm Inlinen tilalle länsinaapurista pikahälytyksellä turnaukseen saatu Solna Blackbirds kaatui tylysti 10-0 (3-0, 7-0).

Solnalla oli vaikeuksia saada joukkuetta pikavauhdilla kasaan ja niinpä sen rivejä oli täydentämässä puolenkymmentä suomalaispelaajaa.

Eräs heistä oli lajin suomalaishuippuihin lukeutuva tamperelainen Jimi Palanto ja toisena maalivahtina peliaikaa keräsi somerolaislähtöinen, sittemmin Forssan Palloseuran junioreiden kautta Hämeenlinnan Pallokerhon B-nuorten joukkueeseen siirtynyt Max Hovila.

 

Päivän tasokkainta pelillistä antia nähtiin Pepen kohdatessa viime vuoden Nordic Trophyn nelosen ja SM-liigassa hopealle sijoittuneen siilinjärveläisen Vuorelan Veikot.

Veikot meni ottelussa neljä kertaa johtoon ja kun Pepe onnistui kuittaamaan tasoituksen vain kolmeen ensimmäiseen osumaan, lopputulokseksi jäi savolaisten 4-3 (3-2, 1-1) voitto.

– Meiltä ajoittain ihan hyvää peliä, mitä nyt varsinkin Veikkoja vastaan pelaaminen meni vähän turhankin paljon kiekon kuljetteluksi ja laidoilla pyörimiseksi. Tärkeintä on kuitenkin tässä vaiheessa saada paljon pelituntumaa koko joukkueelle, kun liigapelit käynnistyvät jo viikon päästä, Pepe Rollerin valmentaja Miika Leino tiivisti avauspäivän annin.

Isäntäjoukkueen pelaajista ehjimmän kolmen pelin suorituksen tekivät puolustajan roolissa pelaavat, mutta myös hanakasti hyökkäyksiin nousevat toisen kauden pepeläiset Samuli Rahikainen (tehot 3+3) ja Simo Pasonen (2+3).

Kotijoukkueen maalivahdeista Joonas Laaksonen pysäytteli kiekkoja avaus- ja päätöspelissä ja välissä Kim Törnström piti maalinsa puhtaana Solnaa vastaan.

Jobinpostina somerolaisleiriin tuli pikkuhiljaa joukkueen avainpelaajien joukkoon nousseen Miku Ronkaisen loukkaantuminen. Hänen viime kesänä leikattu olkapäänsä muljahti laitakahinassa pois paikoiltaan ja 20-vuotias hyökkääjä arveli rullakiekkokautensa olevan ohitse ennen kuin se ehti kunnolla alkamaankaan.

 

Pepe Roller varmistaa paikkansa vähintään pronssiottelussa, mikäli se kukistaa tämän päivän aamupelissä taidoiltaan Solnaakin vaatimattomammaksi osoittautuneen kolmannen ruotsalaisjoukkueen Landvetter Chiefsin.

Teoriassa Pepellä on vielä mahdollisuus edetä finaaliin asti, mikäli se onnistuu kukistamaan myös turnauksen selvästi kovimman ruotsalaisyhdistelmän, vuoden takaista Pm-titteliään puolustavan Köping Inlinen.

Omien voittojensa tueksi Pepe tosin tarvitsisi finaalipaikan eteen apua Veikoilta, jota vastaan Köping pelaa jo ennen somerolaisten kohtaamistaan.

Nordic Trophyn toiseen pelipäivään lähdetään näistä asetelmista: Veikot 9 pistettä (maaliero +21), Köping 9 (+10), Pepe Roller 4 (+9), Solna 3 (-9), CSKA Mordor 1 (-8), Landvetter 0 (-23).

Pepe kohtaa tänään aamuyhdeksältä Landvetterin ja puolilta päivin Köpingin. Pronssiottelu on ohjelmassa kello 15.15 ja finaali tuntia myöhemmin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti