Lounais-Häme

Pepe Roller jatkaa rullakiekon SM-liigassa

Somerolainen Pepe Roller jatkaa tulevanakin keväänä rullakiekon SM-liigassa.

Kausi on kaksinkertaiselle SM-mitalistille jo kahdestoista peräkkäinen liigakausi.

Pepe Rollerin jatko SM-liigassa ja ylipäätään rullakiekon pelaaminen on edennyt viime vuosina teemuselännemäisesti ”vielä yksi kausi” -tyyliin. Aiemmin somerolaisten pelit ovat jatkuneet SoPan jääkiekkokauden päätyttyä luonnikkaasti rullakiekolla Pepe Rollerissa, mutta pari edelliskautta olivat hankalampia, kun SoPalla ei ollut jääkiekossa edustusjoukkuetta.

Täksi kaudeksi SoPa palasi sarjatoimintaan eli jääkiekon 3. divisioonaan ja samalla Pepenkin tilanne parani.

– Suuri osa Pepen rungosta on pelannut taas tällä kaudella jääkiekkoa SoPassa. Näin lähtökohdat rullakiekkokauteen ovat paremmat, toteaa Pepe Rollerin manageri Juha-Matti Vuorela.

Vuorelan mukaan Pepe Roller jatkaa vanhalla rungolla, johon tulee toki hieman vaihtuvuutta tänäkin vuonna.

– Alusta asti joukkueeseen lukeutunut Jussi Tapio on heivaamassa. Keväällä nähdään pitääkö päätös. Myös pari muuta pelaajaa on poistumassa. Tilalle katsastetaan uusia pelureita, mutta tilanne selviää vasta kun saadaan jääkiekkokausi alta pois. Myös pari omaa junnua on tulossa rinkiin, jota on tarkoitus kasvattaa viime kaudesta, Vuorela kertoo.

Pepen kokoonpanossa jatkavat muun muassa turkulaisvahti Kim Törnström sekä kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt FoPS-kasvatti Samu Suominen, joka palasi jääkiekossa viime vuonna USA:sta ja siirtyi TuTon mestismiehistöön.

Pepe Rollerin valmentajana jatkaa Miika Leino, joka valmentaa myös SoPan jääkiekkojoukkuetta.

Viime vuonna valmennustiimissä piipahtanut Esa Tikkanen ei jatka eikä asu enää Somerolla.

Rullakiekon SM-liigaan ei ole suura tunkua. Sarjaan pääsee pelkällä ilmoittautumisella mikä tahansa Jääkiekkoliiton jäsenseura. Viime kaudella SM-liigassa pelasi seitsemän joukkuetta. Vuorela arvioi joukkuemäärän olevan toukokuun alussa alkavalla kaudella suurin piirtein sama.

Vuonna 2009 hopean ja 2011 pronssin napannut Pepe Roller jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle runkosarjan viidenneksi.

Rullakiekkokausi alkaa perinteisesti Somerolla huhtikuussa pelattavalla turnauksella. Vuorela vihjaa avausturnauksen saavan tänä keväänä jopa kansainvälistä väriä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti