Lounais-Häme

Pepelle häpeällinen tappio

Jos oli Pepe Rollerin perjantainen esitys Pahalampea vastaan monen mielestä kauden parasta, niin lauantain esitys CSKA Mordoria vastaan oli varmasti kauden surkeinta somerolaissuorittamista. Kolme pistettä kahdeksasta ottelustaan tähän mennessä kerännyt CSKA pyöritteli kotijoukkuetta mennen tullen ja otti täysin ansaitun murskavoiton.

Pepen peliesityksestä ei pysty löytämään mitään hyvää. Kahdella ketjulla matkassa ollut vierasjoukkue pyöritti halutonta kotijoukkuetta ensimmäisestä minuutista alkaen. Somerolaisista ei löytynyt minkäänlaista taistelutahtoa edes kavennusmaalin jälkeen, vaan tilanteet pelattiin löysästi ja kaksinkamppailut hävittiin.

 

Vierasjoukkue aloitti maalinteon jo toisella minuutilla tehokaksikkonsa Jesse Pelamo-Teemu Kraneis voimin. Pelamo antoi nappisyötön Kraneisille takakulmalle ja tämä ohitti Joonas Laaksosen.

Jasu Vuori pääsi vajaan yhdeksän minuutin kohdalla yrittämään kiekkoa puolityhjään maaliin, mutta vieraiden maalivahti Niklas Myllynen venytti varusteensa eteen. Jatkotilanteesta Jerry Markkula kävi napauttamassa CSKA:n kahden maalin keulaan.

Pepe oli kaventaa toisessa erässä ajassa 15.43, kun somerolaisveto kimposi vieraiden maalivahdista korkeuksiin ja pomppi maaliviivalle, mutta tuomarikaksikko ei maalia hyväksynyt. Kavennus tuli kuitenkin 15 sekuntia myöhemmin, kun perjantaina toisena Pepe-pelaajana 100 runkosarjaottelua täyteen saanut Juha Laaksonen löi Aleksi Hovilan laukauksen karat ohi Myllysen.

 

Tästä piti alkaa kotijoukkueen nousun, mutta mitä vielä. Runsas minuutti myöhemmin Samuli Rahikainen menetti kiekon kohtalokkaasti omalla alueella ja kaksikko Pelamo-Kraneis juoni kiekon Joonas Laaksosen selän taakse. CSKA oli tehdä heti perään neljännen, mutta veto osui tolppaan.

Pepe pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla erän lopussa, mutta Myllynen koppasi perjantaina 200 tehopistettä täyteen saaneen Olli Lehtisen vedon komeasti.

 

Tauon jälkeen kotijoukkueen odotettiin tulevan kentälle uudella asenteella, mutta mikään ei muuttunut. CSKA karvasi tehokkaasti Pepen avauspelin eivätkä syötöt napsuneet omille. Maaleja erässä ei nähty, kohokohtana oli Laaksosen torjunta kahdeksan minuutin kohdalla, kun Kraneis pääsi yksin läpi.

Päätöserässä Lauri Koskinen sai minuutin pelaamisen jälkeen korkeasta mailasta 2×1.30 minuutin rangaistukset. Aivan toisen jäähyn lopulla Jesse Pelamo iski vieraiden neljännen maalin.

Pepe yritti tulla peliin mukaan ottamalla maalivahdin pois, mutta Petri Vilenius löi kiekon omalta alueelta tyhjään maaliin ja peli oli taputeltu. Tehot 3+2 saalistanut Jesse Pelamo iski vielä vieraiden kuudennen yläpesään ja viimeisellä minuutilla kotijoukkueen kannalta karmivat loppunumerot 1-7.

 

Kotijoukkueen manageri Juha-Matti Vuorela oli pelin jälkeen ymmällään. Hän kiteytti esityksen kahdella sanalla, aivan kamala.

-Karmiva muutos tapahtui pelissä yhdessä yössä. Kävin pitkällä tauolla kopissa juttusilla ja jätkät vakuuttivat että peli käännetään, mutta se menikin pahempaan suuntaan, Vuorela päivitteli.

-Hakkasimme CSKA:n kahden maalin jälkeen päätä seinään. Menimme kävelyyn mukaan emmekä osanneet kääntää peliä, kuten Tampereella heitä vastaan tapahtui. Joukkueessa ei ollut minkäänlaista tahtotilaa, Vuorela manasi eikä osannut sanoa, lähtikö kotijoukkue peliin takki auki vai mikä oli syynä.

Pepen kausi jatkuu keskiviikkona kotihallissa, vaikka virallisesti vieraspelistä onkin kyse. Viimeisestä pudotuspelipaikasta somerolaisten kanssa taisteleva Inline Vantaa saapuu Somerolla ja siinä pelissä ratkaistaan käytännössä neljäs pudotuspelijoukkue. Pepen runkosarja päättyy vieraspelillä sarjakärki Veikkoja vastaan. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic