Lounais-Häme

Pepen kausi päättyi pettymykseen

Pepen pelit rullakiekon SM-sarjassa on tältä kaudelta pelattu. Somerolaisjoukkueen tie tyssäsi runkosarjaan, joten pudotuspelit jäävät haaveeksi. Pepe voitti eilen Somerolla runkosarjan päätöspelissä Tap-Teamin, mutta kauden päättyminen varmistui jo perjantai-iltana Somerolla, kun Pepe hävisi vantaalaiselle Inlinelle maalein 5-6.

-Se oli yhdeksään vuoteen ensimmäinen kerta, kun Pepe ei selviytynyt pudotuspeleihin. Sarjajärjestelmä oli meitä vastaan, koska aiemman kuuden joukkueen sijaan nyt vain neljä joukkuetta selvityi pudotuspeleihin. Mutta yhdessä tämä asia oli päätetty, valmentaja Juha-Matti Vuorela totesi taiston tauottua.

Vuorela harmitteli joukkueensa ailahtelevaisuutta läpi kauden. Valmistautuminen kauteen sujui hyvin, mutta loukkaantumiset ja koko lajiin uusien pelaajien sisäänajo vaati veronsa.

-Perjantain peli oli oikeastaan kausi pienoiskoossa. Johdimme 3-0, mutta parempi tuli ohi ja voitti. Ennen meillä 1-2 kaveria, jotka eivät pelanneet talvella jääkiekkoa, nyt oli 1-2 kaveria, jotka pelaavat. Talven pelaamattomuus näkyi kentällä.

Pepe ei kuitenkaan heittänyt lekkeriksi Tap-Teamia vastaan, vaan päätti kauden voittoon, kuten joukkue oli perjantain tappion jälkeen sopinut.

Tosin maalinteon aloitti vierasjoukkue, mutta Jasu Vuori nosti parin minuutin välein syntyneillä maaleillaan Pepen johtoon. Erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa 2-2.

Kuten tällaisessa molemmille joukkueille merkityksettömässä pelissä voidaan olettaa, maaleja nähtiin. Toisessakin erässä niitä tehtiin yhteensä neljä, kaksi per joukkue. Lauri Koskinen ja Juha Laaksonen vastasivat Pepen maaleista, niinpä tauolle mentiin tasalukemissa 4-4.

Kolmannessa erässä Pepe siirtyi taas johtoon Lauri Koskisen ylivoimamaalilla. Koskisen toinen ylivoimamaali siirsi Pepen kahden maalin johtoon. Juha Laaksonen merkkautti iltapäivän neljännen tehopisteensa syöttämällä Koskisen maalin yhdessä Samu Suomisen kanssa. Tap-Team nousi kuitenkin pian maalin päähän Teemu Lupauksen ylivoimamaalilla.

Päätöserässä Pepe löi niitin pelille. Lauri Koskinen teki erän alkajaisiksi neljännen osumansa ja siirsi kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Aleksi Hovilan ylivoimamaali lisäsi johdon kolmeen maaliin ja ratkaisi voiton Pepelle.

Vieraat nousivat vielä kahden maalin päähän, mutta Olli Lehtinen päätti Pepen kauden tekemällä kotijoukkueen yhdeksännen maalin pelin viimeisellä minuutilla.

Vuorelan mukaan pelaajat halusivat voittaa seuran logolle ja yleisölle, jota Somerolla käy enemmän kuin millään muulla rullakiekkopaikkakunnalla.

-Haluttiin voittaa etenkin, jos Pepen historia on tässä. Ehkeivät pelit kokonaan lopu, mutta mahdollisesti liigatasolla. Jatko ratkeaa monen asian pohjalta, päätöksiä on luvassa elo-syyskuulla, Vuorela kertoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic