Lounais-Häme

Perheenäidille vankeutta lastensa tapon yrityksestä

Perheensä omakotitalon polttanut tammelalaisnainen sai seitsemän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa päättyneessä oikeudenkäynnissä.

42-vuotias nainen tuomittiin tuhotyöstä ja kolmesta tapon yrityksestä.

Nainen myönsi sytyttäneensä tulipalon, joka tuhosi koko talon varhain aamulla 20. helmikuuta.

 

Kolme alaikäistä lasta olivat nukkumassa, kun heidän äitinsä sytytti useita tulipaloja talon alakerrassa kello kuuden jälkeen aamulla. Perheen isä oli tapahtuma-aikaan töissä.

11-, 13- ja 17-vuotiaat lapset olivat heränneet palon ääniin ja toistansa huutoihin. Lasten mukaan yksikään talon palovaroittimista ei hälyttänyt, vaikka aiemmin ne olivat hälyttäneet ruokaa laittaessa.

 

Nainen ei auttanut lapsiaan ulos palavasta talosta, vaan nämä joutuivat pelastautumaan itse. Yksi lapsista mursi jalkansa hypätessään toisen kerroksen parvekkeelta.

Nainen oli ilmoittanut itse palosta hätäkeskukseen. Myös lapset soittivat hätänumeroon.

Terassin katon kautta pelastautunut perheen vanhin lapsi raahasi tajuttoman äitinsä ulos talosta. Perheen kaksi koiraa kuolivat tulipalossa.

 

Poliisi tutki paloa epäiltyinä murhan yrityksinä. Oikeudessa naista syytettiin tuhotyöstä ja kolmesta tapon yrityksestä.

Nainen katsoi syyllistyneensä enintään vaaran aiheuttamiseen. Hän myös pyysi oikeutta ottamaan huomioon negatiivisen julkisuuden, jota hän oli saanut medioiden kerrottua poliisin epäilevän häntä murhan yrityksistä.

Marras-joulukuun vaihteessa valmistuneen mielentilatutkimuksen mukaan nainen oli palon sytyttäessään syyntakeisessa tilassa eli vastuussa teoistaan.

Nainen kertoi yrittäneensä itsemurhaa masentuneena ja ahdistuneena. Hän sanoi katuvansa tekoaan.

Käräjäoikeus ei löytänyt mitään tuomiota lieventäviä seikkoja naisen toiminnasta. Oikeuden mukaan tämän oli täytynyt ymmärtää, että hänen menettelynsä varsin todennäköisesti aiheuttaisi lasten kuoleman.

 

Forssan Lehti ei julkaise tuomitun nimeä alaikäisten uhrien yksityisyyden suojelemiseksi. FL-STT

 

Uusimmat

Fingerpori

comic