Lounais-Häme

Perhekahvila tarjoaa tapaamispaikan ja vertaistukea

 

MLL:n paikallisyhdistyksen toiminta herätetään eloon Urjalassa.

-Urjalassa toimi MLL:n paikallisyhdistys 2000-luvun alussa, mutta hiljalleen sen toiminta hiipui. Pitkän aikaa oli hiljaista, kunnes eräs Urjalaan muuttamassa ollut äiti kyseli, onko täällä MLL:n paikallisyhdistystä tai kiinnostuneita toimintaan, Olga Näppinen kertoo.

Kolmetoista aktiivista perheenäitiä innostuikin ajatuksesta.

-Selvästi Urjalaan kaivattiin lapsiperheille lisää toimintaa, ja sen järjestämiseen MLL on oikein otollinen yhdistys, Näppinen toteaa.

Jonkin verran toimintaa ja tapahtumia lapsiperheille Urjalassa ovat kiitettävästi järjestäneet esimerkiksi urheiluseurat, seurakunta ja kyläyhdistykset, mutta MLL:n paikallisyhdistyksen tarjoama tulee täydentämään jo olemassa olevia aktiviteetteja.

Uusi MLL:n Urjalan paikallisyhdistys perustettiin marraskuun lopulla. Varsinaisesti toiminta saadaan polkaistua käyntiin ensi viikolla, kun MLL:n perhekahvila avaa ovensa.

-Meille oli alusta alkaen selvää, että toteutamme perhekahvilatoimintaa, Näppinen sanoo.

MLL:n äidit kokevat, että Urjalassa ei oikein ole ollut yhteistä paikkaa, jossa äidit voisivat tavata toisiaan ja lapset muita lapsia. Ystävät voivat vierailla toistensa luona, mutta uusiinkin ihmisiin olisi mukava toisinaan tutustua ja vaihtaa ajatuksia.

-Urjala on siinä mielessä haasteellinen paikka, että kunta on pieni, täällä on paljon kyliä ja pitkät etäisyydet. Kun lapsen vie puistoon, voi hyvin olla, ettei siellä ole ketään muuta, joten äitien spontaanit tapaamiset ovat harvassa. Perhekahvila tarjoaa tapaamispaikan ja porukan, jolta saa vertaistukea, Hanna Henttonen sanoo.

-Ja jos esimerkiksi Urjalaan muuttaa perhe, joka ei tunne täältä ketään, perhekahvilassa pystyy tutustumaan toisiin ja saamaan ystäviä.

Perhekahvilaa pidetään kulttuuri- ja matkailupiste Pikku-Linnassa aina tiistaisin aamuyhdeksästä puoleenpäivään saakka.

Vuodenvaihteen jälkeen paikallisyhdistyksen aktiivit aloittivat myös hahmottelemaan tarkemmin yhdistyksen toiminnan suuntaviivoja ensimmäiselle vuodelle.

-Toimintasuunnitelmaehdotusta tehdään koko ajan, mutta mitään varmaa ei vielä pystytä kertomaan. Tavoitteemme on, että joka kuukausi järjestäisimme jotakin muuta perhekahvilan lisäksi, Näppinen kertoo.

Hallitus toivoo jäsenistöltään ja muiltakin urjalalaisilta lapsiperheiltä ajatuksia, ideoita ja toiveita toiminnan suhteen.

-Senhän vuoksi yhdistyksen toimintaa toteutetaan, että se palvelisi kuntalaisia. Emme tee tätä itseämme varten, vaan että kaikile olisi tarjolla jotakin, Henttonen sanoo.

Uusia jäseniä ja vapaaehtoisia otetaan mielellään mukaan toimintaan, sillä sitä enemmän yhdistys pystyy tekemään, mitä enemmän käsiä on käytettävissä.

-Tekisimme mielellämme yhteistyötä myös muiden urjalalaisten yhdistysten kanssa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti