Lounais-Häme

Perinteikäs matkatoimisto muutoksessa

Forssan Matkatoimisto oy:n yrittäjät Mari ja Minna Rauhaniemi on valittu Forssan seudun vuoden yrittäjänaiseksi. Valinta julkistettiin Forssan Seudun Yrittäjänaisten ja Forssan Yrittäjien yhteisessä yrittäjäjuhlassa Valkeaniemen Pirtillä lauantaina.

Mari ja Minna jatkavat toisessa polvessa äitinsä 1977 perustamaa matkatoimistoa. Yritystä omistavat myös Marin ja Minnan isä Jukka Rauhaniemi sekä sisko Reetta Rauhaniemi.

-Forssan Matkatoimisto oy on perinteikäs forssalainen perheyritys, joka on omalla toiminnallaan tehnyt pitkäjänteistä työtä koko seutukunnan tunnettuuden eteen. Yritys on ollut mukana järjestämässä messuja ja esitelmiä ja se tuo seutukunnalle ryhmiä tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin ja palveluihin, perustelee Forssan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Leena Leppä-Lukkala valintaa.

Vuoden yrittäjänaisen valinnan kriteereitä on, että yrittäjänainen on aktiivinen, näkyvä ja verkostoitunut toiminnassaan. Palkinnon saajan on oltava esikuvallinen yrittäjänaisena ja edistää omalla toiminnallaan yrittäjänaiseutta. Lisäksi vuoden yrittäjänainen on hyvämaineisen ja terveellä pohjalla toimivan yrityksen vetäjä.

-Rauhaniemet ovat tehneet näkyvää, pyyteetöntä ja erittäin tuloksellista työtä myös Hakkapeliittatapahtuman parissa, Leppä-Lukkala jatkaa.

Mari ja Minna Rauhaniemi kertovat syntyneensä yrittäjyyteen. Yrittäjäperheen lapsina heille kaikille on ollut aina selvää jatkaa vanhempien yrityksiä.

-Yrittäjyys on osa elämää ja elämäntapa. Se on toimimista ihmisten kanssa, uskoa omiin voimavaroihin ja tulevaisuuteen. Se on kovaa työtä, mutta myös unelmien toteuttamista.

Matkatoimistoala on muuttunut todella paljon viimeisten vuosikymmenten aikana. Perinteisiä matkatoimistoja on kadonnut ja nettipalvelut vallanneet alaa. Markkinoille on tullut sitä kautta myös paljon toimijoita ja kilpailijoita rajojen ulkopuolelta.

-Ajan hermolla on oltava koko ajan, sillä maailmaa elää ja voi muuttua toiseksi hetkessä. Kun toiminta alkoi 1977, oli Leila-äidillä selkeä visio erikoistumisesta ammatti- ja opintomatkoihin. Tuohon aikaan matkat tehtiin bussilla ja Eurooppaa kierrettiin laidasta laitaan, jopa kymmenellä bussilla kerrallaan, Mari Rauhaniemi kertoo.  

-Edelleen ammatti- ja opintomatkat ovat tärkein osa toimintaamme, mutta matkustustavat ja matka-aika ovat lyhentyneet.

Vallankumouksella on aina kääntöpuolensa ja matkatoimistoalalla sekin on huomattu lisääntyneenä palvelun tarpeena.

-Aivan viime vuosien aikana maailman epävakaa tilanne on palauttanut omatoimimatkaajia takaisin matkatoimistojen pariin. Asiakkaat arvostavat palvelua ihmisen kanssa, kun lentolakko, luonnonmullistus tai muu ennalta arvaamaton tilanne muuttaa matkasuunnitelmia ennen matkaa tai matkan aikana. Meidän tehtävämme on huolehtia asiakkaista ja saada heidät matkalle ja matkalta kotiin.

-Haluamme edelleen kehittyä erikoistuneena matkatoimistona ja pysyä muutoksessa mukana. Haluamme myös tuoda yhä enemmän matkailijoita tutustumaan Forssan seutukuntaan, sillä meillä on paljon upeita kohteita, luontoa ja rikas historia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti