Forssa

Perintönä juureva soundi – BBG-kolmikko siirtyi sujuvasti bluesista rockiin ja esiintyy lauantaina Sävelessä

Uusi musiikki synnytti uuden bändin tutulla kokoonpanolla. Blindberry Ghost pitää levynjulkaisukeikan Sävelessä.
Blindberry Ghostin Oskar Nieminen (vas.) ja Jyrki Iivanainen ovat tyytyväisiä yhtyeen debyyttilevyyn, joka on soinut Ylen erikoisohjelmissa sekä joillakin pienillä radiokanavilla ainakin Iso-Britanniassa ja Saksassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Blindberry Ghostin Oskar Nieminen (vas.) ja Jyrki Iivanainen ovat tyytyväisiä yhtyeen debyyttilevyyn, joka on soinut Ylen erikoisohjelmissa sekä joillakin pienillä radiokanavilla ainakin Iso-Britanniassa ja Saksassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ravintola Sävelessä lauantaina esiintyvä Blindberry Ghost (BBG) ei välttämättä nimenä herätä vahvoja mielleyhtymiä. Yhtyeen muodostava soittajakolmikko sen sijaan on forssalaisille varsin tuttu.

BBG:n soittajakokoonpanossa olevat forssalaislähtöiset laulaja-kitaristi Oskar Nieminen, rumpali Jyrki Iivanainen ja kälviäläistaustainen basisti Osku Isosaari muistetaan yhtyeestä Lazy Moose. Bändi kannattaa mainita, koska BBG on tavallaan sen jatkumo. Vahvasti rock-musiikkiin kallistuva Blindberry Ghost eroaa kuitenkin tyylilajiltaan selvästi roots & blues -tyylisuuntien hirvitriosta.

Niemisen mukaan tarve uudelle bändille huomattiin treenikämpällä.

– Tuottamamme musiikki poikkesi selvästi aiemmasta ja huomasimme, että genre-raja paukahti rikki. Siksi päätimme perustaa uuden bändin, jonka kautta tätä uutta materiaalia voi esittää ja julkaista, Nieminen sanoo.

Vuoden alussa Blindberry Ghost julkaisi jo ensimmäisen musiikkivideonsa Endless Nights.

Kesän kynnyksellä Blindberry Ghost julkaisi yhtyeen nimeä kantavan pitkäsoittolevyn.

– Levyn kappaleet syntyivät melko spontaanisti. Lähdimme tekemään musiikkia vapautuneesti miettimättä sen enempää tyylilajia kuin muita rajoituksia. Ehkä tämä on kuultavissa myös itse levyllä, Nieminen toivoo.

Omakustanteena julkaistavalle levylle BBG sai tuottajaksi Havana Black-yhtyeestä tunnetun Hannu Leidenin, joka myös miksasi kaikki levyn kappaleet. Levyn äänittämisestä vastasi RP-Studios.

Niemisen mukaan yhtyeen levyä on toistaiseksi saatavana vain keikoilta sekä sähköpostitilauksella suoraan bändiltä.

Tuleva Sävelen konsertti on Niemisen mukaan levynjulkistuskeikka. Yhtye tunnetaan energisestä lavashowsta ja rennosta jammailusta ja sitä se lupaa tarjota myös lauantaina. FL

Blindberry Ghost Forssan työväentalon Ravintola Sävelessä lauantaina 9.11. Ovet aukeavat klo 21, soitto alkaa noin klo 22:30.

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic