Lounais-Häme Ypäjä

Pertun päivät huipentuivat löylyihin sekä Kertun ja Pertun valintaan

Pertun päivät huipentuivat Saunaralliin sekä Kertun ja Pertun valintaan sunnuntaina.
Vuoden Kerttu Minna Alakoski ja Perttu Perttu Jaakkola ovat paikallinen yrittäjäpariskunta. Vastapainoa kiireiseen yrittäjäarkeen tarjoavat vanhemman pojan lentopallopelit, joita pariskunta käy seuraamassa yhdessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vuoden Kerttu Minna Alakoski ja Perttu Perttu Jaakkola ovat paikallinen yrittäjäpariskunta. Vastapainoa kiireiseen yrittäjäarkeen tarjoavat vanhemman pojan lentopallopelit, joita pariskunta käy seuraamassa yhdessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän katukuvassa hurrutteli sunnuntaina epätavallinen näky. Yksisarvisilla koristellun avoauton kyydissä matkasi kylpytakkeihin ja saunalakkeihin sonnustautunut joukko kohti Hyrsynkulmaa. Ypäjäläiset Susanna ja Henrika Viljas sekä Jani Ojala olivat matkalla Saunarallin ensimmäiselle etapille. Seurueen tarkoituksena oli kiertää kaikki seitsemän Saunarallin reitille kuuluvaa saunaa.

– Osallistumme ralliin ensimmäistä kertaa. Tilasimme yksisarvis-teemaisia koristeita tapahtumaa varten, sillä halusimme panostaa menopeliimme, Susanna Viljas kertoo.

Iloisen joukon ensimmäinen kohde oli Hyrsynkulman lavan läheisyydessä sijainnut perinteinen Teekkarisauna. Saunaa isännöineen ypäjäläisen Timo Pyykön mukaan pieni teekkarisaunan löylyt vetävät vertoja tavalliselle kotisaunalle.

– Alun perin rakensimme saunan opiskelukaveriporukalla. Kun Indecs-opiskelijajärjestössä ei ollut enää saunalle käyttöä, päätin hankkia sen itselleni, Pyykkö kertoo.

Teekkarisaunassa saunomiseen kuuluu vahva laulukulttuuri. Pyykön mukaan Saunarallin osallistujat pääsevät myös vetreyttämään äänihuuliaan.

– Lauluvalikoimaan kuuluu helppoja, tuttuja lauluja. Yksi rallin aikana varmasti kuultava laulu on Pumppulaulu, Pyykkö naurahti.

Saunarallin hurahtaessa käyntiin myös Ypäjän Musiikkiteatterin katsomossa elettiin jännittäviä hetkiä, kun vuoden Kerttu ja Perttu julkistettiin yleisölle. Tänä vuonna Ypäjän Kotiseutuyhdistys halusi muistaa titteleillä paikallista yrittäjäpariskuntaa Perttu Jaakkolaa ja Minna Alakoskea. Yhdistyksen mukaan pariskunta on tehnyt nuoresta iästään huolimatta mittavan työn Ypäjän eteen.

Jaakkola toimii Loimijoki Golf oy:n toimitusjohtajana ja kenttämestarina. Hänen puolisonsa puolestaan luotsaa Ypäjällä sijaitsevaa Majatalo ja ravintola Villa Emiliaa sekä Ypäjän Country Clubia.

– Olemme laajentaneet toimintaamme myös Nauvossa Pensarin saarelle, jossa Minna emännöi hotelli ja ravintola Sandvikia. Kulunut kesä oli ensimmäinen aukioloajankohta, joten siellä riittää vielä kehitettävää, vuoden Perttu kertoo.

Jaakkola on syntyperäinen ypäjäläinen, Alakoski puolestaan on kotoisin Rengosta. Vuoden Pertun mukaan hän on tiennyt aina, että Ypäjä on hänelle ainoa ja oikea koti. Muutamat vuodet Helsingissä ja Göteborgissa opettivat miehen arvostamaan omaa kotiseutuaan.

– Ypäjä on turvallinen ja helppo paikka asua, kahden pojan isä summaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.7.2020

Fingerpori

comic