Lounais-Häme

Pertun Päivillä voi pihoihin ja niiden aarteisiin tutustua vaikka mopolla tai jalkapatikalla

Pertun Päivien ja Ypäjän Yön yhteydessä järjestetään totuttuun tapaan autosuunnistus, johon tosin on voinut osallistua niin fillarilla, mopolla kuin jalkapatikallakin. Tämän vuoden teemana ovat kauniit pihat ja ihanat aarteet. Tempauksen järjestäjä Kulttuuri Puomi ry kutsuu mukaan niin pihakirpputorit kuin persoonalliset puutarhat. Kaikenlainen oheisohjelma on pihakohteissa sallittua ja toivottua.

Tapahtumaan osallistuminen maksaa pihakirppiksille 5 euroa. Maksua vastaan kohteet pääsevät mukaan yhteismarkkinointiin ja saavat tienviitat. Pelkät puutarhat pääsevät mukaan maksutta. Ilmoittautua voi 12. elokuuta saakka sähköpostitse kulttuuripuomi@gmail.com tai puhelimitse 050 559 5927.

Pihakohteista laaditaan suunnistuskartta, jollaisen voi käydä noutamassa esimerkiksi kirjastolta tai paikallisista yrityksistä Pertun Päivien alusviikolla. Karttoja jaetaan myös viikonlopun tapahtumissa ja rastipisteillä. Yksi takuuvarma tärppi on Sirpa Ryypön alpakkatila, joka ilmoittautui ensimmäisten joukossa mukaan tapahtumaan.

Aiemmista vuosista poiketen suunnistuksen osallistujien kesken ei ole palkintojenjakoa. Leimoja saa toki silti kerätä kaikista vierailluista kohteista. Pihakiertäjät toimivat raatina, ja saavat äänestää rastipisteiden keskuudesta mielenkiintoisimman pihan. Pihalta pihalle -kierros on erinomainen tapa päästä nappaamaan luvan kanssa puutarhavinkkejä.

Pihalta pihalle -kierros Pertun Päivillä su 26.8. klo 12-17. Tapahtuma-alueena koko Ypäjä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti