Lounais-Häme Forssa

Perussuomalaiset nappasi Hämeestä kolme paikkaa – Pia Kupariselle yli 2000 ääntä

Sami Mattila (vas.), Jarmo Kalliola ja Pia Kuparinen iloitsivat perussuomalaisten menestyksestä niin valtakunnallisesti kuin Hämeessäkin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sami Mattila (vas.), Jarmo Kalliola ja Pia Kuparinen iloitsivat perussuomalaisten menestyksestä niin valtakunnallisesti kuin Hämeessäkin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Perussuomalaisilla on uuden vaalikauden alussa yksi kansanedustaja enemmän Hämeestä kuin oli edellisen kauden päättyessä.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa puolue sai kolme paikkaa, mutta yli 6700 ääntä saanut Anne Louhelainen siirtyi Sinisen tulevaisuuden riveihin kaksi vuotta sitten.

Nyt läpi menivät lahtelainen Rami Lehto, viimeksi varasijalle jäänyt hämeenlinnalainen Lulu Ranne sekä hollolalainen Jari Ronkainen.

Äänimäärissä puolue ohitti Hämeessä myös kokoomuksen, vaikka kokoomukseltakin läpi meni kolme ehdokasta. Perussuomalaisten paikkamäärä Hämeestä on kaksi enemmän kuin keskustalla ja yksi vähemmän kuin SDP:llä.

Myös Forssassa perussuomalaiset oli toiseksi suurin puolue SDP:n jälkeen.

 

Lue myös: “Perussuomalaisten voitto on selvä” – Forssalaisehdokkaat tyytyväisiä sekä omaan että puolueen lukuihin

 

Forssalaisista ehdokkaista Pia Kuparinen keräsi 2362 ääntä ollen puolueensa kuudenneksi eniten ääniä saanut ehdokas Hämeessä. Forssan seudun ehdokkaista Kuparinen sai kolmanneksi eniten ääniä Sanni Grahn-Laasosen ja Kaisa Lepolan jälkeen.

Jarmo Kalliolan äänipotti oli 699.

– Todella tyytyväinen olen niin omaani kuin puolueenikin tulokseen. Minulla ei ole montaa aktiivista vuotta takana politiikassa, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin ehdolla eduskuntavaaleissa, Kuparinen iloitsi.

Kuparinen sanoo, että kiertäminen koko Hämeen alueella sekä somekampanjointi näkyi tuloksissa.

– Sain paljon ääniä myös seudun ulkopuolelta, mikä lämmittää mieltä.

Forssan seudun kunnissa perussuomalaiset kiilasi kakkoseksi SDP:n taakse Forssassa (17,1 prosenttia äänistä) ja keskustan taakse Ypäjällä (21 %). Kolmanneksi eniten ääniä puolue sai Humppilassa (18,4 %), Jokioisilla (17,9 %) ja Tammelassa (19 %). FL

 

Luitko tämän: Omiensa pariin palannut Jussi Halla-aho: Kolme asiaa merkitsee PS:n äänestäjille – valvojaisissa riemuittiin sinisten kohtalosta

Lue myös: Tällainen on jytkyn uusinut Jussi Halla-aho: Maahanmuuttokriitikko on sekoitus kovaa päätä ja paksua nahkaa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat