Lounais-Häme Forssa

Lisää suomalaisia vauvoja ja rahaa Porin-rataan - perussuomalaisten Laura Huhtasaari rasvasi vaalivankkureita Forssassa

Laura Huhtasaari keräsi ympärilleen kiinnostuneita Forssan torilla.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari rasvasi lauantaina vaalivankkureita puolueen kansanedustajaehdokkaiden kanssa Forssan torilla.

Huhtasaaren puheen aiheskaala oli laaja. Parikymmenminuuttiseen mahtui teemoja aina uusiutuvan energian tuista ydinvoiman tukemiseen, rajavalvontaan, ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen tullipolitiikan keinoin, perhepolitiikkaan, vihapuheeseen ja Euroopan unionille maksettujen varojen uusjakoon.

Huhtasaaren mukaan EU:lla olisi virkaa Euroopan itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alueena, ei juuri muuna. EU-rahoituksen voisi käyttää toisinkin.

– Perussuomalaiset jakaisivat näitä rahoja oman kansan hyödyksi ja esimerkiksi oman maan infraan. Porilaisena näen, että rahaa riittäisi miljardi junarataan Porista Forssan kautta Helsinkiin, hän lupasi toriyleisön edessä.

Tilastokeskus julkaisi tällä viikolla tuoreimman väestöennusteensa. Vuosi 2018 on ennusteen mukaan kolmas vuosi peräkkäin, kun Suomessa kuolee ihmisiä enemmän kuin syntyy. Tämä lupaa vaikeuksia suomalaiselle yhteiskunnalle huoltosuhteen heikentyessä.

Huhtasaari luottaa, että ongelma korjataan suomalaisvoimin. Maahanmuuttoon ongelmaa ratkaisevana tekijänä hän ei usko, vaikka Tilastokeskuksen mukaan nettomaahanmuutto ylläpitää väkiluvun kasvua aina vuoteen 2035 saakka.

– Perussuomalaiset haluaa lisää suomalaisia vauvoja eli nuoria perheitä pitää rohkaista hankkimaan lapsia. Uskon, että siihen pääsemme asiasta puhumalla ja tukemalla perheitä, Huhtasaari tiivistää.

Huhtasaari uskoo, että nuoret aikuiset suuntaavat tarmonsa perheeseen, jos he luottavat yhteiskunnan tukeen.

– Se syntyy perhepoliittisilla ratkaisuilla ja valinnan vapaudella. Ei voi olla vain yksi malli hoitaa perhettään. Vanhempainvapaan kuukausien vapaavalintainen käyttö ja myös kotihoidon tuki ovat lasten hankitaan kannustavia keinoja.

Hän muistuttaa puolueensa perinteisestä ydinperheen arvosta.

– Se on mielestäni kaiken perusta ja idea. Perheitä on kuitenkin erilaisia, koska emme ole suojassa esimerkiksi parisuhteen hajoamiselta tai sairaudelta. Siksi tarvitsemme yhteiskunnan, jossa on tukiverkko ja tasa-arvoiset kasvuolosuhteet lapsille.

Huhtasaari olisi valmis lisäksi veroeduin tukemaan lapsiperheitä. Myös lastensuojeluun ja perhepalveluihin tulisi hänen mukaansa varata rahaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic