Lounais-Häme Forssa

"Perussuomalaisten voitto on selvä" – Forssalaisehdokkaat tyytyväisiä sekä omaan että puolueen lukuihin

Perussuomalaiset kuului vaalien voittajiin, kun puolue kiri puolessa vuodessa muutaman prosentin kannatuksesta kärkikahinoihin. Forssalaisehdokkaat olivat äänipottiinsa tyytyväisiä.
Perussuomalaisten forssalaisehdokkaat Jarmo Kalliola ja Pia Kuparinen kaatoivat kuplivaa juhlistaakseen puolueensa tulosta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Perussuomalaisten forssalaisehdokkaat Jarmo Kalliola ja Pia Kuparinen kaatoivat kuplivaa juhlistaakseen puolueensa tulosta. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Herraisä! En olisi ikinä voinut uskoa, Forssan seudun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Pia Kuparinen tuuletteli, kun ensimmäiset äänestystulokset lävähtivät tauluun.

Ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Kuparinen keräsi lähes tuhat ääntä jo ennen kuin kaikki ennakkoäänet oli laskettu. Tuhannen äänen raja paukkui aikaisessa vaiheessa.

Perussuomalaiset oli keräämässä pitkälti yli 30 paikkaa eduskunnassa.

Oli heti selvää, että Hämeestä läpi menisivät perussuomalaisista ainakin lahtelainen Rami Lehto sekä hämeenlinnalainen Lulu Ranne.

– Minua eniten jännitti puolueen vaalitulos. Nämä ovat nimenomaan puolueen vaalit, ja puolueen eteen olen tehnyt töitä, Kuparinen totesi.

Toinen forssalaisehdokas, Jarmo Kalliola oli kerännyt reilu 400 ääntä, kun äänistä oli laskettu reilu puolet.

– Keräsin ääniä nimenomaan puolueelle, ja kaikki kerätyt äänet ovat tietysti hyvä asia, Kalliola totesi.

Forssan seudun Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Forssan keilahallilla alkuillasta vaalitulosta oli ottamassa vastaan vain pieni porukka, sillä suuri osa paikallisyhdistyksen ydinryhmästä oli vielä alkuillasta laskemassa ääniä.

Vähäväkisissäkin kekkereissä vaalituloksesta osattiin ottaa ilo irti. Perussuomalaisten luvut olivat niin Hämeessä kuin kansallisestikin lähellä vuoden 2015 vaalien lukuja, mutta numerot eivät ole suoraan vertailukelpoisia näiden vaalien lukuihin sinisten irrottua ryhmästä kesken viime vaalikauden.

Kuparinen huomauttaa, että vielä puoli vuotta sitten Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kannatus oli vain muutaman prosentin luokkaa.

– Meillä on ollut ihan mieletön nousu. Tiesimme, että tulos on joka tapauksessa hyvä. Jännitimme vain sitä, että kuinka hyvä se on, Kuparinen kertoi.

– Vaalivoitto on selvä, kun vertaa siihen, mistä lähdimme.

Kuparinen ja Kalliola uskoivat, että perussuomalaiset saivat ihmisiä liikkeelle etenkin nukkuvien puolueesta. Tähän vaikutti Kuparisen mukaan etenkin puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tekemä työ.

– Hän on onnistunut tehtävässään. Puolueessa on hyvä meininki, ja se on näkynyt.

Perussuomalaisia on Kuparisen mielestä vaikea sivuuttaa hallitusneuvotteluistakaan, kun puolue kiilasi itsensä kolmen suurimman puolueen joukkoon.

– Hallitukseen pääsy ei ole itseisarvo, vaan perussuomalaisen politiikan tekeminen. Perussuomalaiset ei ole kieltäytynyt yhteistyöstä kenenkään kanssa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic