Lounais-Häme

Peruutus ja siirto Hämeenlinnaan

Lauha ja sateinen sää pakotti järjestävät seurat poikkeuksellisiin toimiin hiihtokisojensa kanssa. Forssan Salama peruutti Kaikulan kansalliset kokonaan, Tammelan Ryske taas siirsi Timanttisten Ryske -hiihtojen päivää ja paikkakuntaa.

Kansalliset Kaikulan hiihdot piti hiihtää Forssassa ensi viikon lauantaina 13. tammikuuta. Kehno keli pakotti järjestäjät tylyyn ratkaisuun.

-Teimme päätöksen peruutuksesta viime viikon lopulla, kun alkoi näyttää huonolta, eikä lunta luvattu, kertoo Ilkka Bister Salaman hiihtojaostosta.

Kaikulan hiihdot on muutaman kerran järjestetty Forssan sijasta Tammelassa liikuntakeskuksen tykkiladuilla, mutta nyt sekään ei ollut mahdollista, kun lunta ei ole lauhan kelin takia päästy tekemään Tammelassa. Forssassa taas lumet eivät millään riittäneet kilpailujen läpiviemiseen.

-On siellä edelleen paikkoja, jossa pystyy vapaata menemään, mutta olisihan sitä uutta lunta tarvittu, Bister toteaa.

 

Ryske-hiihdot piti kisata alkujaan sunnuntaina 14. tammikuuta Tammelassa, mutta hiihdot siirrettiin päivää aikaisemmaksi lauantaille ja Hämeenlinnaan.

-Kisat käydään Ahveniston moottoriradalla, jossa on ihan hyvät olot kilpailujen pitämiseen, kertoo Paavo Vesterinen Ryskeestä.

Tammela on lumitykin ansiosta yleensä varma paikka kisojen järjestämiseen, mutta nyt piti paikka katsoa muualta.

– Kerran olemme siirtäneet kisat joulukuulta myöhäisemmäksi, mutta paikkakuntaa ei ole ennen tarvinnut vaihtaa.

Ahvenistolla hiihtäjiä odottavat haastavat maastot. Perinteisen tyylin kisat alkavat ensi viikon lauantaina kello 11. Vaikka samana viikonloppuna kisataan SM-hiihdoissa Vantaalla, Vesterinen odottaa Ryskeen hiihdoille runsasta osanottoa.

-Tyytyväisiä olemme, jos saamme kisoihin 300 hiihtäjää. On meillä joskus ollut lähemmäs 400:ää osallistujaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic