Lounais-Häme

Pesäpallo kaipaa hiekkatekonurmea

Humppilan pesäpallokentälle puuhataan hiekkatekonurmea. Pesäpalloilu on hyvässä nosteessa kunnassa, lajin harrastajamäärä on kasvanut ja kenttäolosuhteet halutaan saada ajanmukaisiksi.

-Elämänlaatulautakunta on jo puoltanut hanketta, maanantaina asia on kunnanhallituksessa, kertoo hankkeen puuhamies Mikko Moisander Humppilan Veikoista.

Moisanderin mukaan hiekkatekonurmi pystytään rakentamaan kohtuullisin kustannuksin. Pesäpallokenttä on aikanaan -90-luvulla pohjustettu hyvin. Myös salaojitus on kunnossa, eikä kentän alla ole lilluvaa savimaata.

-Aika vähällä laitolla selvitään, sanoo Moisander, joka arvioi tekonurmen kustannusarvion olevan noin 85 000 euroa.

Hyvä päällyste olisi tarpeen, sillä keskustan kenttä on lähivuodet kovassa käytössä. Veikoilla on useampi juniorijoukkue ja kaksi miesten joukkuetta. Lisäksi kentällä pelataan kuntopesistä.

Tekonurmikenttään on kaavailtu rajoja miehille, naisille ja junnuille. Näin eri joukkueiden harjoituksia pystyttäisiin pitämään samaan aikaan ilman, että rajoja tarvitsee jatkuvasti siirrellä.

-Tuo kunnallekin säästöjä, kun viivoja ei tarvitse koko ajan olla vetämässä, Moisander näkee.

Veikkojen edustusjoukkue sijoittui kesän päätteeksi maakuntasarjassa neljänneksi. Ensi kaudeksi Veikot saa vähintään yhtä kovan joukkueen, ja sillä on erinomaiset menestysmahdollisuudet sarjassaan.

Mikäli Veikot onnistuisi nousemaan pykälän suomensarjaan, pitäisi kentän olla päivitetty. Perinteisellä hiekkakentällä ei saa pelata suomensarjatasolla kuin poikkeusluvalla.

Moisanderilla on vankka usko siihen, että kunnanhallitus ottaa hiekkatekonurmen rakentamiseen myönteisen kannan, vaikka Humppilalla on edessään muitakin, vielä paljon isompia investointeja. Kunnan urheilukentän kunnostus maksaa ainakin 700 000 euroa, sen lisäksi kunta on aloittamassa päiväkodin rakentamista. Sen alustava kustannusarvio on noin 1,7 miljoonaa euroa.

-Näkisin positiivisena hankkeen etenemismahdollisuudet. Uskon, että kunnalla on halua laittaa urheilukentän lisäksi myös pesäpallokenttä kuntoon. Hienointa olisi, jos hiekkatekonurmi asennettaisiin jo keväällä, Moisander sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti