Lounais-Häme

Pesistä lasten hyväksi

Jokioisilla nähdään ensi viikon sunnuntaina Superpesistason pesäpalloilua. Ja mikä parasta, Superpesiksen JymyJussit ja Tahko iskevät yhteen kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen. Pääsylippujen nettotulot ja kaikki ottelussa myytävien arpalippujen tuotot käytetään Jokioisten kunnan varhaiskasvatuksen hyväksi.

-Idea lähti liikkeelle LHJ Groupin toimitusjohtaja Immo Sundholmin aloitteesta. LHJ:llä on Seinäjoen alueella yhteistyöyrityksiä, joiden kanssa oli tullut puhetta pesäpallosta. Siitä syntyi ajatus pesäpallotapahtumasta Jokioisilla, ja hanketta lähdettiin viemään eteenpäin yhdessä Koetuksen kanssa, kertoo Jokioisten Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

Osapuolet sopivat, että järjestetään uudenlainen koko perheen tapahtuma, jossa kerätään rahaa hyvään tarkoitukseen. Kohde haluttiin läheltä.

-Valitsimme kohteeksi lapset. Kävin juttelemassa asiasta kunnassa ja siellä pidettiin hienoa asiana, että tällainen tapahtuma järjestetään.

-Nykyään on helppo pyytää. Ajattelimme, että kerran mekin teemme hyvää ja annamme toisille jotakin, Kettunen jatkaa.

Koetus toivoo paikallisten yritysten, yhdistysten ja yksityisten osallistuvan tapahtuman tukemiseen. Lisää tietoa saa Jokioisten Koetuksen kotisivuilta.

Kettunen odottaa ensi viikon sunnuntain tapahtumasta mukavaa. Kello 15 alkavassa ottelussa on vastakkain kaksi huippujoukkuetta, seinäjokelainen JymyJussit ja perinteikäs Hyvinkään Tahko.

-Keli on tietysti 24. huhtikuuta vielä arvoitus, mutta mun toiveenani on, että saamme 350–400 katsojaa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun täällä kohtaavat Superpesisjoukkueet.

Kettusen mukaan yleisö saa luultavasti nähdä paljon juoksuja. Kausi on varhaisessa vaiheessa, mikä yleensä tietää sitä, että mailan varressa on jytyä, mutta ulkopeli ei ole ehtinyt hioutua tiiviiksi.

Pelin yhteydessä on perinteisen arpamyynnin ohella muutakin ohjelmaa. Tauolla molempien joukkueiden kaksi kovalyöntisintä pelaajaa lyö tutkaan ja haastaa neljä katsojaa mukaan kisaan.

Suomensarjaan valmistautuvan Koetuksen oma kevät on edennyt suunnitelmien mukaan. Joukkueella on 12 pelaajaa ja toteutuessaan yhteistyökuvio Manse PP:n kanssa tuo 1–2 tasokasta pelaajaa lisää.

-Uskon, että Koetus pelaa iloista pesäpalloa ja sijoittuu runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti