Lounais-Häme

Petossarja Hämeessä

Hämeen poliisilla on tutkittavana useita petossarjoja, missä netin kauppapaikoilla on huijattu ihmisiä kauppaamalla olematonta tavaraa. Petoksen uhrin maksettua etu- tai varausmaksun myyjälle, yhteydenpito loppuu ja tavara jää toimittamatta.

Epäillyt ovat huijanneet myös ihmisiä, jotka ovat ilmoittaneet kauppapaikoilla ostavansa tuotteita. Ostoilmoituksen tuotetta on tarjottu edulliseen hintaan ja vedottu muihin mahdollisiin ostajiin, jolloin varausmaksun maksamalla saa tuotteen varattua itselleen. Monesti mitään tuotetta ei ole ikinä ollut olemassakaan .Poliisi haluaa muistuttaa, että mitään ei kannata maksaa ennen kuin on saanut tuotteen konkreettisesti haltuunsa.

Rikoskomisario Riku Vihtilä sanoo pääosan tekijöistä olevan Hämeenlinnan seudulta mutta petoksen uhreja on laajemmalta alueelta. Petollisten kauppojen suuruus on ollut muutamasta kymmenestä eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Kaupan on ollut olematonta tavaraa tikkatauluista ruohonleikkureihin. Osa petoksista on syyteharkinnassa ja osa vielä tutkinnassa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti