Lounais-Häme

Petri Heinonen on Forssan yrittäjä vuosimallia 2017

Forssan vuoden yrittäjänä on palkittu Suomen Kerroslevy oy:n yrittäjä Petri Heinonen. Hämeen yrittäjät ja paikallisyhdistys Forssan yrittäjät luovuttivat palkinnon Forssan yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Suomen Kerroslevy oy on perustettu vuonna 1986. Sen juuret ovat forssalaisessa autonkorivalmistuksessa. Yritys on erikoistunut lasikuitu- ja alumiinipinnoitettujen elementtilevyjen tuotantoon. Yrityksen tuotannosta noin 80 prosenttia menee kuorma-autojen ja perävaunujen päällirakenteiden valmistajille.

Yrityksessä tehdään koko ajan tuotekehitystä, jotta rakenteisiin löydetään optimaalinen keveys ja kestävyys. Kokeilunhaluinen tuotteen loppuasiakas on hyvä kumppani tuotekehityksessä.

Yrityksen asiakkaina on päällirakenteiden valmistajien lisäksi kuljetusliikkeitä, rakennusteollisuuden toimijoita, infrarakentajia ja linja-autojen korivalmistajia.

Ajoneuvojen ja perävaunujen koreissa kerroslevyelementit ovat kevyitä, mutta itsekantavia. Levyelementeistä saa aikaan valmiin pinnan, joka käy myös elintarviketeollisuuteen ja pinnan voi pestä esimerkiksi painepesurilla.

Kerroslevyjä on kehitetty myös kylpyhuoneiden ja saunojen seinäelementeiksi. Elementtirakenteen sisään voidaan tarvittaessa sijoittaa vaneri-, alumiini- tai teräsvahvikkeita sekä sähköputkitukset. Heinosen mukaan kerroslevyjä voisi hyödyntää eri kohteissa paljon nykyistä enemmän.

Suomen Kerroslevy oy on kasvattanut toimintaansa ja liikevaihtoaan voimakkaasti vuodesta 2011 alkaen. Nykyisissä toimitiloissa on vielä hieman varaa kasvattaa toimintaa, mutta Heinonen toteaa markkinoiden määrittelevän tulevan suunnan.

Teollisuuden kasvu-uutiset ovat pitkälti Varsinais-Suomen telakka- ja autoteollisuuden varaan rakennettuja. Toisaalta yleinen talouden viriäminen saa kumipyörät liikkeelle.

-Kuljetusliikenne pitää meidät leivässä. Kasvu on saatu uusista asiakkaista. Lähdin itse ottamaan aktiivisesti yhteyttä. Olemme onnistuneet saamaan jalkaa oikeiden yhteistyökumppaneiden ovenrakoon. Verkkoja on nytkin vesissä, Heinonen kertoo.

Menestystekijänä hän pitää tuotteidensa hinnan ja laadun hyvää suhdetta. Siihen vaikuttaa yrityksen ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta.

-Hyvä henkilökunta on kaiken a ja o. Se osallistuu aktiivisesti myös tuotekehitykseen.

Petri Heinonen tuli yritykseen töihin 2004 ja pian hän hankki ensimmäiset yrityksen osakkeet ja siirtyi vetovastuuseen. Näin hänestä tuli vähemmistöosakas. Toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin 2009. Nykyisin hän omistaa yrityksen kokonaan.

Yrittäjyydessä Heinonen sanoo olevan niin hyviä kuin huonojakin puolia. Henkinen kuormittavuus on kovempaa kuin palkkatyössä, toisaalta yrittäjänä pystyy päättämään asioista ja kehityssuunnasta itse.

-Se yrittämisen vapaus on ehkä liioittelua, jos meinaa jatkaa yritystoimintaa. Yrittäjyys on taitolaji, jossa täytyy osata hallita stressiä. Perhe ja harrastukset ovat se työn vastapaino.

Petri Heinosen tehokkain keino päästä irti työasioista on matkailu perheen kanssa. FL

Suomen Kerroslevy Oy
Yrittäjä: Petri HeinonenPerustettu: 1986Työntekijöitä: 6Liikevaihto: 1,8 M€Toimiala: Kerroslevyelementtien valmistusMarkkina-alue: SuomiMuuta: Forssan vuoden yrittäjä 2017

Uusimmat

Fingerpori

comic