Lounais-Häme

Pettämätönkin petti Pick-Nickissä vuosi sitten – mutta ei tänä vuonna

Pahin hellejakso on väistymässä Suomen yltä Forssan seudun kiireisimmän tapahtumaviikonlopun aikana, eikä sunnuntaille ole ennustettu viime vuoden tapaista kaatosadetta, korkeintaan sadekuuroja.

Se sopii Pick-Nickiä järjestävän Street Machine Club Forssa ry:n puheenjohtaja Henry Koivulalle.

-Sää vaikuttaisi olevan tapahtumalle aivan ihanteellinen: vähän yli 20 astetta ja puolipilvistä, Koivula kertoo.

Viime vuonna Pick-Nick -sunnuntaille osui kesän trendin mukaisesti sadepäivä, joka latisti harrasteajoneuvotapahtuman tunnelmaa.

-Normaalista poiketen viime vuosi oli huono kelien puolesta. Tosiharrastajia oli liikkeellä ja harrasteajoneuvoja kohtalaisesti, mutta 25 000 kävijätavoitteesta jäätiin, Koivula toteaa.

Liian kova hellekin olisi ikävä, sillä Pilvenmäen raviradalla on paha päästä aurinkoa karkuun.

-On ihmisiä meillä käynyt helteilläkin, mutta ei tietysti ihan niin paljon. The D-Day -tapahtumassa viime viikolla Oripään lentokentällä väkimäärä jäi totutusta porotuksen takia.

Tänä vuonna odotuksissa on jälleen paluu 25 000 kävijän lukuihin Pick-Nickissä, joka on myös Pohjoismaiden suurin yksipäiväinen harrasteajoneuvotapahtuma.

Tapahtuma järjestetään nyt 36. kertaa.

Koivula kertoo, että monelle paikalle saapuvalle Pick-Nick on kesän kohokohta ja päätapahtuma.

-Ehkä suosio perustuu siihen, että se on niin rentohenkinen tapahtuma. Ihmisten on helppo nauttia ja rentoutua. Pick-Nick kerää yhteen paljon samanhenkistä porukkaa, Koivula sanoo.

Mutta entä jos rasvapeukalo on keskellä kämmentä, eikä tunne autoja tai moottoripyöriä yhtään?

-Tapahtumaan on äärettömän helppo tulla, vaikkei tuntisikaan ajoneuvoja, Koivula toteaa.

Koivula kertoo, että jo Pick-Nickin yhteydessä järjestettävä suuri romutori vetää kävijöitä.

-Siellä on muutakin kuin tekniikkaa, ihan laidasta laitaan tavaraa, jonka joukosta voi löytää kaikenlaisia aarteita, Koivula vinkkaa.

Koivula on Pick-Nickin taustayhdistyksen SMCF:n uusi puheenjohtaja, mutta muita muutoksia tapahtumassa ei edellisistä vuosista juurikaan ole.

-Nyt ensimmäistä kertaa moottoripyörille on viiden euron pysäköintimaksu, se on oikeastaan ainoa uusi asia. Autoille pysäköintimaksu on taas kymmenen euroa, Koivula kertoo.

Sisäänpääsymaksua tapahtumaan ei ole.

Pick-Nick alkaa sunnuntaina kello 6 aamulla, jolloin harrasteajoneuvot pääsevät sisään ja romutorialueen portit avataan. Näyttelyajoneuvojen palkintojenjako suoritetaan kello 15.30, ja tapahtuma loppuu kello 17.

Harrasteajoneuvotapahtuma Pick-Nick Forssan Pilvenmäellä su 5.8. klo 6-17.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti