Lounais-Häme Forssa Loimaa

Petteri Punakuono -veistos saapuu Forssaan sunnuntaina – Luvassa on karkkia ja iloa lapsille ja lapsenmielisille

Joulupukki ja poro tulevat Forssaan 12. joulukuuta alkaen kello 17.
Pertti Mörskyn veistos saapuu Forssaan tuomaan joulumieltä. Kuva: Pertti Mörsky
Pertti Mörskyn veistos saapuu Forssaan tuomaan joulumieltä. Kuva: Pertti Mörsky

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Pertti Mörskyn jouluinen veistos saapuu jälleen Forssaan ilahduttamaan lapsia ja lapsenmielisiä. Loimaalainen automaalari ja kynäruiskutaiteilija Pertti Mörsky on tehnyt Petteri Punakuono -poron, joka vetää joulupukkia ja rekeä. Veistos kiertää Forssassa ensi sunnuntaina niin, että ihmiset voivat tervehtiä joulupukkia tienreunasta. Veistos kannattelee kepin päässä koria, josta jaetaan katsojille karkkia.

– Haluan tuoda ihmisille iloa näin korona-ajan keskellä. Kun koronan takia ei ole varmuutta, tuleeko joulupukki joka kotiin, kierrokseni ansiosta ihmiset näkevät joulupukin ja poron. Kävin jo viime vuonna Forssassa. Ajeluni oli valtavan suosittu, ja tämän vuoden kierrosta on odotettu kovasti, Mörsky sanoo.

Poro sai aidot sarvet

Mörsky saapuu erikoismaalatulla kuorma-autolla, jonka lavan päälle hän on muotoillut kiinteän poroa, joulupukkia ja rekeä esittävän veistoksen. Poron ja reen alle Mörsky on muotoillut lunta. Lava on koristeltu jouluvaloilla.

– Vaikka joulusta tulisi lumeton, tekemäni joulupukin reki pääsee kyllä liikkumaan, Mörsky sanoo.

Poro on luonnollisen kokoinen, ja viime vuoteen verrattuna se on saanut aidot poronsarvet. Ne lahjoitti Mörskyn Oulussa asuva taiteilijaystävä Kimmo Takarautio.

– Takarautio on tehnyt myös minun poroni isoveljen, joka on sijoitettuna Jounin Kaupasta tunnetun Sampo Kaulasen pihalle Ylläkselle, Mörsky kertoo.

Kierroksella myös Turussa, Helsingissä ja Loimaalla

Joulupukki ja poro tulevat Forssaan 12. joulukuuta alkaen kello 17.

– Kierros kulkee reittiä Turuntie–Rautatienkatu–Hämeentie–Tammelantie. Vähän ennen Tammelan suoran puoliväliä käännyn ja palaan takaisin Tammelantien toista puolta. Jatkan Yhtiönkadulle ja siitä Jokioistentielle valtatie 10:n risteykseen.

Mörsky käy veistoksensa kanssa kiertoajelulla 17. joulukuuta Turussa ja 18. joulukuuta Helsingissä. Sunnuntaina 19. joulukuuta joulupukki ja poro ilahduttavat loimaalaisia.

– Loimaan kierros alkaa kello 17 Turuntieltä, josta jatkan Kaunismäenkadun, Lamminkadun ja Aleksis Kiven kadun kautta Kalevalankadulle ja Heimolinnankadulle. Kierros päättyy torille, Mörsky kertoo.

Lue lisää veistoksesta ja viime vuoden ajelusta: Karkkisadetta luvassa: Joulupukkiveistos kiertää Forssassa sunnuntaina – Pertti Mörskyn poroa ja rekeä ei lumettomuus haittaa (FL 17.12.2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic