Lounais-Häme

Peuroista peltitöitä Pellilän Autotyön syksyihin

Pelllilän Autotyö tekee maalausten ja kolarikorjausten lisäksi myös esimerkiksi tuulilasien vaihtoja. Autojen runkojen oikaisuja tai moottoriremontteja yritys ei tee.

Vaikka yrityksen nimi viittaa Pellilään, yritys ei toimi Jokioisten Pellilässä vaan Vaulammilla. Pellilän Autotyön toimitusjohtaja Raimo Vuorenpää kertoo nimen periytyvän yrityksen alkuajoilta, jolloin yritys aloitteli Pellilässä.

Nimen vaihdokseen ei ole ollut aihetta, vaikka nimi aiheuttaa hieman vitsailua.

Yritys on perustettu vajaat 20 vuotta sitten, kun Autopeltikorjaamo P. Kaupissa työskennelleet Vuorenpää ja Matti Vepsäläinen perustivat yrityksen Kaupin tiloissa Pellilässä.

Vuodesta 2001 yritys on toiminut nykyisissä tiloissaan Vaulammilla Teollisuustie 11:ssä, kun aikaisemmin automaalaamoa paikalla pyörittäneet Jussi Laakso ja Jarkko Uosukainen myivät toimitilat yritykselle.

Vuonna 2006 Vuorenpää osti yhtiöstä ulos muut osakkaat paitsi veljensä Taisto Vuorenpään, joka ei työskentele yrityksessä vaan Jomeko oy:ssä ollen myös yrityksen osakas.

Raimo Vuorenmaan lisäksi Pellilän Autotyössä työskentelevät Tommi Mäkelä ja Aleksi Koskela. Mäkelä on ollut yrityksessä 12 vuotta ja Koskela kuusi vuotta.

Vuorenpää sanoo yrityksen tiimin sulautuneen hyvin yhteen ja yhteistyö pelaa erinomaisesti.

 

Pellilän Autotyö on sopimuskorjaamo ja -automaalaamo Keskusautohallille ja Forssan Laatuautolle, jota kautta tulee lähinnä vakuutukseen korjattavia autoja.

Vuorenpää sanoo, että jo jänikseen tai supikoiraan törmääminen saattaa aiheuttaa autoon tuntuvat vahingot.

Nyt käsillä on peurakolareiden syyskausi, joka saattaa ulottua aina vuoden vaihteeseen.

-Kun uusi etumaskin umpio saattaa maksaa saksalaiseen laatumerkkiin jopa 2400 euroa kappaleelta, kannattaa vakuutukset pitää voimassa, Vuorenpää kuvaa autotekniikan kehitystä.

Vuorenpää keskittyy yrityksessä hallinnon ja varaosien hankinnan lisäksi autojen peltitöihin.

Maalaukset hän jättää suosiolla Mäkelän ja Koskelan töiksi. Kaksikosta Koskela tekee myös peltitöitä.

Automaalauksessa yritys käyttää PPG:n värimaailmaa ja yritys sekoittaa värinsä itse.

 

Auton osamaalauksissa sävyjen on osuttava kerralla kohdalleen.

Automaalauksessa metallivärien lisäksi ovat yleistyneet xirallic-värit, joilla saadaan värisävyihin uutta hohtoa.

Näiden erikoismaalien hinta voi olla jopa 700 euroa litralta.

Yhteen maalilitraan tarvitaan xirallic-väriä noin 10–50 grammaa. Yhden henkilöauton ylimaalaukseen tarvitaan maalia kolmisen litraa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic