Lounais-Häme

Phoenix valitsi bahamalaisen Aytonin NBA-varaustilaisuuden ykkösvuorolla

New York
22.06.2018, 16:13

Urheilu-uutiset

Bahamalainen Deandre Ayton on koripalloliiga NBA:n tämän kesän ykkösvaraus. Phoenix Suns valitsi odotetusti Aytonin New Yorkissa pidettävän varaustilaisuuden ensimmäisellä vuorolla.
Heinäkuussa 20 vuotta täyttävä Ayton on 216-senttinen sentteri, joka pelasi Lauri Markkasen tavoin yliopistokoripalloa Arizonassa. Raamikas ja atleettinen Ayton oli asiantuntijoiden papereissa odotettu ykkösvaraus. Hän kirjautti päättyneellä kaudella Arizonassa 20,1 pistettä ja 11,6 levypalloa ottelua kohden.
Phoenixille huippulupaus tulee tarpeeseen, sillä se oli päättyneellä kaudella NBA:n huonoin joukkue. Suns voitti vain 21 ottelua ja hävisi 61. Varaustilaisuuden ykkösvaraus oli Phoenixille seurahistorian ensimmäinen.
– Tämä on historiallinen päivä Phoenix Sunsille. Deandre on erityinen pelaaja, hänellä on kokoa, pituutta ja atleettisuutta, ja hän on äärimmäisen vahva, Sunsin GM Ryan McDonough hehkutteli NBA:n sivuilla.
– Meillä on nuori joukkue, ja voimme aloittaa voittamisen, Ayton puolestaan tiivisti.
Varaustilaisuuden kakkosvuoro oli Sacramento Kingsillä, joka valitsi Duken yliopiston amerikkalaisen ison laitahyökkääjän Marvin Bagleyn. Atlanta Hawks varasi kolmantena slovenialaisen takamiehen Luka Doncicin, jonka Atlanta kauppasi Dallas Mavericksille tulevaisuuden ykköskierroksen varausvuoroa vastaan.

Carter täydentämään Markkasen osaamista

Lauri Markkasen seura Chicago Bulls varasi seitsemännellä vuorolla Wendell Carterin Duken yliopistosta. Carter, 19, on 208-senttinen ja 115-kiloinen sentteri-laitahyökkääjä, joka kokosi ainoalla yliopistokaudellaan keskiarvoikseen 13,5 pistettä ja 9,1 levypalloa. Markkasen tavoin hänkin pystyy osumaan kaukaa, kolmoset kun upposivat 41 prosentin tarkkuudella.
Bulls toivoo, että Carterista saadaan hyvä pari Markkaselle. Carter itse ainakin luottaa siihen.
– Täydennämme toisiamme, molemmissa päissä kenttää, Carter mietti ESPN-sivustolla.
– Hän (Markkanen) on fantastinen nuori pelaaja. Sellainen, jolta voin ottaa oppia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.
Päättyneellä kaudella 27 voittoa ottanut ja 55 kertaa hävinnyt Bulls vahvisti ryhmäänsä myös takamies/laita-osastolla, kun se käytti draftin 1. kierroksen toisen varauksensa Boise State -yliopiston Chandler Hutchisoniin. Hän oli draftin 22. varaus.

https://www.nba.com/suns/press-release/suns-select-deandre-ayton-first-overall-pick-2018-nba-draft
http://www.espn.com/nba/story/_/id/23867591/wendell-carter-jr-duke-taken-chicago-bulls-seventh-pick-2018-nba-draft

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic