Lounais-Häme

Pian puolivälin krouvissa

Janne Korpelan taival Nuorgamista Helsinkiin taittuu suotuisissa merkeissä. Forssalaisjuoksija saapui eilen Kemiin, takana on 14 juoksupäivää ja yli 600 kilometriä.

-Päivän osuuden mitta oli 46 kilometriä, 5 tuntia siihen meni, kertoo Kemistä tavoitettu Korpela päivän etapin jälkeen.

Korpela alkaa olla juoksijakavereineen urakan puolivälissä. Juoksukilometrejä Nuorgamista Helsinkiin kertyy kuukauden aikana noin 1 400.

Huomenna sunnuntaina Korpela saapuu Oulun, josta matka suuntautuu kohti Keski-Suomea. Ensi viikon lopulla taivalta on taitettu jo 1 000 kilometriä. Päiväetapit ovat mitaltaan yleensä hieman alle 50 kilometriä.

-Yleisfiilis on erittäin hyvä. Olen oikeastaan yllättynyt, ettei ole mitään vaivoja. Nälkä on tietysti koko ajan ja yleistä väsymystä, mutta ei mitään isompaa.

 

Kun kuukauden ajan juoksee jokaisena päivänä maratonia pidemmän matkan, on selvä, että kaloreita kuluu. Tankata pitää, ja paljon.

Korpela popsii juoksun aikana nesteiden lisäksi muun muassa suklaapatukoita ja energiageelejä. Päivän urakan ja kehonhuollon jälkeen syödään kelpo päivällinen.

-Sipsejäkin menee iltaisin. Täytyy vaan syödä jotain, josta saa energiaa, Korpela kertoo.

Suomen suven sää on tunnetusti vaihteleva. Eilisenkin etapin aikana satoi vettä, jonka jälkeen ilma tietysti kirkastui.

Korpela ei anna sateen jarruttaa menoaan, hän osaa varautua erilaisiin keleihin. Sää otetaan huomioon pukeutumisessa ja valmistautumisessa päivän taipaleeseen.

-Perjantain sade ei haitannut, vaikka vettä tuli melkoisesti.

Koskelalla riittää fyysisesti vielä paukkuja ja psyykekin on kunnossa. Matka maistuu. Juoksu kulkee ja illallakin saa ajan kulumaan, vaikka päivät alkavat muistuttaa toisiaan.

Rutiiniin kuuluvat herätys, aamutoimet ja aamupala. Valmistautuminen päivän etappiin ja kello yhdeksäksi viivalle. Juoksun jälkeen huoltotoimenpiteitä, tankkausta ja lepäilyä.

-Mieli on pysynyt virkeänä. Meitä on tässä hyvä porukka, se on auttanut paljon asiaa, kertoo Korpela ja haluaa antaa samalla kiitoksia tutuilleen Sami Kuuselle, Marko Tasaselle ja Niko Junnilalle.

He poikkesivat matkallaan Ylläs-Pallaksen polkujuoksuun ja toivat tervetullutta täydennystä vielä pidempää matkaa urakoivan Korpelan hupeneviin varastoihin.

 

Korpelan pitäisi olla maalissa Helsingin Senaatintorilla sunnuntaina 30. heinäkuuta. Matkaa on paljon jäljellä ja monenlaista voi tapahtua.

Korpela etenee nyt niin sanotusti päivän kerrallaan.

-Ainut tavoite on juosta maalin asti Helsinkiin. Mutta Senaatintori on vielä pitkän matkan päässä. Olen tyytyväinen, kun selviän päivän urakasta ja olen etapin lähempänä maalia. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic