Lounais-Häme Loimaa

"Pidän hyvänä asiana sitä, että alan tavaraa myy moni taho" – Valtteri Arra luotsaa Suomen Ase ja Retkeilyn Loimaan myymälää

Pomon titteli kiusaannuttaa, koska mies on mieluummin jokapaikan höylä.
Valtteri Arra on harrastanut kilpa-ammuntaa pistoolilla 90-luvulta alkaen. Metsällä hän ei ole käynyt, mutta nyt siihen on tulossa muutos. Kuva: Tapio Tuomela
Valtteri Arra on harrastanut kilpa-ammuntaa pistoolilla 90-luvulta alkaen. Metsällä hän ei ole käynyt, mutta nyt siihen on tulossa muutos. Kuva: Tapio Tuomela

Aiemmin Valtteri Arra työskenteli perheyrityksessä Kelloliike Iisakissa, nyt hän myy aseita vastikään Loimaalla avatussa liikkeessä.

– Elämäni on muuttunut totaalisesti, ja olen viihtynyt liikkeessä aamuseitsemästä iltakahdeksaan. Ainakaan vielä se ei tunnu missään, sillä motivaatio on valtava, myymälävastaavana Suomen Ase ja Retkeilyn Loimaan liikkeessä toimiva Arra kertoo.

Titteli tosin vähän kiusaannuttaa.

– En ole sen oloinen, että pitäisi olla pomo. Olen jokapaikanhöylä, joten yhtä lailla kuin muutkin siivoan, tiskaan, täytän hyllyjä ja palvelen asiakkaita. Lisäksi teen kaiverruksia esimerkiksi puukkoihin.

Uuteen työhön Arran houkutteli yrittäjä Markku Helander, joka lukeutuu Suomen Ase ja Retkeilyn omistajanelikkoon.

Lue myös: Forssan Ase ja Retkeily sai uudet omistajat: Tulevaisuudensuunnitelmissa valikoiman laajentaminen ja tapahtumien järjestämistä

Kilpailu on hyvästä

Yrityksellä on myös Forssassa liike, jonka aiempi nimi oli Forssan Ase ja Retkeily. Omina yksikköinään toimivista liikkeistä Loimaan-myymälän valikoima on suurempi.

– Alueellista kilpailua on, sillä Forssassa toimii toinenkin aseliike ja sellainen löytyy myös Humppilasta.

Lue myös: Uusi eräliike vastaa kasvavaan retkeilytrendiin – Metsoase- ja varuste toimii kivijalassa ja verkossa

– Toisaalta alue on suuri, ja täällä on isoja metsästysseuroja ja -maita. Pidän hyvänä asiana sitä, että alan tavaraa myy moni taho. Näin harrastus pysyy ihmisten mielessä, hän pohtii.

Korona-aika on puolestaan muistuttanut ihmisten mieliin, että luonnossakin voi käydä.

– Meillähän on myös suuri vaatevalikoima. Outdoor-vaatteiden myynti onkin kasvussa, ja panostamme laadukkaisiin ruotsalaisiin ulkoilu- ja erävaatemerkkeihin.

Alan muutos on vaihtanut myös Valtteri Arran asiakaskunnan.

– Iisakissa asiakkaat olivat 70-prosenttisesti naisia, täällä taas miehiä. Ulkoiluvaatteet tuovat naisia liikkeeseen, mutta toisaalta naisten metsästysharrastus on kasvussa. Samalla käyttäytyminen metsällä siistiytyy, kun naisia on mukana, Arra pohtii.

Pistooliammunnasta metsästykseen

Arra on harrastanut kilpa-ammuntaa pistoolilla 90-luvulta alkaen.

– Metsästänyt en ole, mutta nyt olen lähdölle metsälle pienen pojan innostuksella. Mukaan lähtee myös 11-vuotias poikani, joka on suorittanut metsästäjätutkinnon.

Elämänmuutokseen lukeutuu sekin, että Arra on jättänyt pitkäaikaisen pestinsä Hurrikaani-Loimaan lentopallo-ottelujen kuuluttajana.

– Vapaaehtoistyö vei vuosikaudet kaiken ajan, ja mitta tuli täyteen. Vieroitusoireita ei ainakaan vielä ole.

Suomen Ase ja Retkeily työllistää Loimaalla vakituisesti neljä henkilöä ja Forssassa kaksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic