Lounais-Häme

Pienestä se jäi taas kiinni - Vedolle taipunut Alku ulos pudotuspeleistä

Alku jatkoi täpärien tappioiden sarjaa naisten Korisliigassa. Alku pisti pudotuspeleihin jatkavan Vimpelin Vedon tiukoille, mutta ei löytänyt lopussa voittovaihdetta ja taipui Feeniksissä niukasti lukemin 66–68 (33–37).

Veto oli eilisessä ottelussa niukasti niskan päällä, mutta Alku kävi muutaman kerran pisteen-kahden johdossa. Viimeisellä jaksolla paukut olivat molemmilla joukkueilla vähissä. Veto oli sen verran terävämpi, että vei pisteet mukanaan.

-Fyysisesti jaksamme pelata loppuun saakka, tämä taitaa olla henkinen juttu. Olemme hävinneet niin monta tiukkaa ottelua, että se syö peliä ratkaisuhetkillä, tuumi Alulle 20 pistettä pussittanut Meral Bedretdin illan matsin jälkeen.

 

Veto sai lauantain peliin lentävän lähdön, kun joukkue upotti kolme ensimmäistä kolmen pisteen heittoaan. Alku aloitti nihkeämmin, mutta sai pikkuhiljaa onnistumisia molemmissa päissä kenttää.

Tauolle mentiin vieraiden 33–37-johdossa. Kolmannella jaksolla peli tasoittui entisestään, Alku piipahti jopa 47–45-johdossa. Aina kun Alku sai noustua rinnalle tai hitusen edelle, kuittasi Veto ja otti taas ohjat käsiinsä.

Päätösneljännes oli molemmilta joukkueilta väsynyttä, mutta tuimaa taistelua. Alun Mia Loyd joutui ottamaan ehkä liikaakin vastuuta hyökkäyksissä, tulitukea olisi toivonut enemmän muilta. Ottelun voittokorin 64–68 nosti korin alalta Alussakin aikoinaan pelannut Noora Järvikangas.

-Peli oli tasainen, se olisi voinit päättyä kummalle joukkueelle tahansa. Olen tyytyväinen puolustuspeliimme, mutta hyökkäys jäi hetkittäin toispuoleiseksi. Hyvää hyökkäyksessä oli se, että pystyimme heittämään paremmilla prosenteilla kuin edellisessä pelissä, Vedon valmentaja Jarkko Havu totesi.

 

Mia Loyd oli jälleen Alun ykkönen heitettyään 28 pistettä ja kahmittuaan 10 levypalloa. Meral Bedretdin tuki 20 pisteellä ja Minna Sten 10:llä. Alun toinen amerikkalaispelaaja Alexandra Green jäi kahteen pisteeseen ja yhteen levyriin.

-Taisi olla kauden rekordi. Kiva onnistua joskus, kehityskeskustelu valmentajan kanssa tuotti tulosta. Toivottavasti tämä ei jää tähän, Bedretdin tuumi.

Sydney Goffey nosteli Vedolle 25 pistettä, Pachiyaanna Roberts 20 ja Noora Järvikangas 12 pistettä.

 

Alun lauantain tappio ja EBT:n voitto Kouvolassa ratkaisi sen, ettei Alku voi enää nousta pudotuspeliviivan yläpuolelle, vaikka voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa runkosarjassa.

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku lupasi, että joukkueella riittää virtaa, vaikka play off -paikka karkasi forssalaisilta.

-Lähdemme pelaamaan jäljellä oleviin otteluihin kauden parasta peliä. Sata lasissa loppuun asti, Rousku sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic